Nieuws

DE GRAAFSCHAP - VVV-VENLO 0-2

Op vrijdag 26 augustus stond er voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf een uitwedstrijd op het programma.

In Doetinchem namen onze geelzwarten het die avond op De Vijverberg op tegen degradant De Graafschap.

Met ditmaal een andere beginploeg dan de afgelopen wedstrijden: door de schorsing van Leemans kreeg Receveur zijn eerste basisplaats en ook was er een plaats voor Sleegers vanwege de blessure van Opoku.

Met deze gewijzigde ploeg begonnen de Venlonaren meteen fel: binnen de minuut was Sleegers er aan de rechterkant vandoor, maar zijn voorzet op de mee opgekomen Hunte was te scherp. Ondanks de aanvuringen van het publiek, lukt het De Graafschap niet om in de beginfase het spel te maken: de Venlonaren blijven makkelijk overeind en hebben na iets meer dan 5 minuten een grote kans als Van Crooij na een razendsnelle counter voor Bednarek opduikt. Hij besluit zelf te schieten en zijn schot is weliswaar hard, maar de Doetinchemse goalie weet de bal te keren.

In de 21e minuut bokst De Fockert een corner weg en gaat Van Crooij er als een raket vandoor. Röseler zet de afterburner aan en sprint mee het hele veld over. Van Crooij besluit echter zelf te schieten en die ziet zijn te zachte inzet ruim naast gaan. Een kans die een beter vervolg verdiende. Kort voor het half uur moet De Fockert voor het eerst echt aan de bak: een vrije trap van Diemers komt op hem af en hij verwerkt de bal tot corner.

Een paar minuten later is het spitsuur voor het andere doel: Receveur krijgt een beuk, maar scheidsrechter Manschot ziet er niets in. Hunte pikt de bal op en draait zich vrij om tot een schot te komen. Dat is echter een prooi voor Bednarek en zo blijft de stand nog steeds 0-0 in een zeer aantrekkelijk duel. In de laatste minuten van het eerste bedrijf golft het spel op en neer en de teams lijken geen last van de warmte te hebben want de inzet van beide zijdes is hartstochtelijk. Gescoord wordt er echter niet in de eerste helft.

De tweede helft lijkt met dezelfde 22 acteurs te beginnen, maar net voor het fluitsignaal geeft Hunte aan dat hij niet verder kan: zijn plaats wordt ingenomen door Resida en dan kan er afgetrapt worden. De eerste actie van Resida is een voorzet op Van Crooij, die de bal zonder aan te nemen hard op het doel vuurt. Bedanarek met veel moeite. Tweede actie Resida is de rebound, die de vleugelspeler nét naast de paal krult.

Enkele minuten later is het Driver die een vrije trap ineens hard op de paal schiet tot grote opluchting van alles wat Venloos is. In de tegenstoot is het Rutten die er snel vandoor gaat, maar zijn scherpe voorzet wordt door Bednarek gepakt. De tweede helft gaat dus verder waar de tweede helft mee ophield: een fanatiek publiek en een heerlijk duel vol opportunisme en aanvallen over en weer.

In de 55e minuut is er een vrije trap van Receveur die twijfelachtig wordt weggewerkt en zo voor de mee opgekomen Röseler valt. De Duitser, die mee naar voren gaat om vooral koppend zijn waarde te bewijzen, bedenkt zich geen moment en met een prachtige Fallrückzieher als Klaus Fischer in zijn beste jaren verslaat hij Bednarek! De Venlonaren leiden met 0-1 en het thuispubliek besluit er nog maar eens een schepje bovenop te doen.

In de 65e minuut volgt er een vlammend schot uit de tweede lijn op het doel van De Fockert en de Venlose doelman moet zich volledig strekken om de bal stijlvol zwevend uit zijn doel te werken. De corner die volgt is ook een prooi voor hem en zo weet hij de voorsprong te behouden. Maar de blauwwitten blijven aandringen en de Venlose verdediging moet vol aan de bak. 

Maar het aanvalsspel van De Graafschap is opportunistisch en met veel mensen voor de bal spelen de mannen uit Doetinchem met vuur, omdat de geelzwarten met Resida en Van Crooij loeren op een snelle uitval via de zijkanten. Korkmaz komt met nog 10 minuten te spelen in het veld voor de aangeslagen Promes en hij moet samen met de rest van de verdediging de Venlose voorsprong kost wat kost verdedigen.

In de 82e minuut wordt de stand voor de Venlonaren nog comfortabeler: een inworp van Van Crooij wordt door Seuntjens doorgekopt en via een mooie balbehandeling van Resida komt de bal bij Sleegers. Die maakt de bal zeer knap vrij en weet vervolgens beheerst de bal achter keeper Bednarek te krijgen en zo de stand op 0-2 te zetten. In de hectische slotfase, met maar liefst 5 minuten extra speeltijd, weten de geelzwarten met verve de voorsprong te verdedigen.


En zo weten onze mannen met veel passie en strijd (en het Tor des Monats van Röseler) drie punten mee te nemen uit de kolkende Vijverberg en nestelen zij zich aan de top van de ranglijst, waar ze alleen nog Jong PSV voor zich moeten dulden.
 
Komend weekeinde is er interlandvoetbal en wordt er niet gevoetbald in de vaderlandse profcompetities. De eerstvolgende wedstrijd van onze geelzwarten is derhalve op vrijdag 9 september. Dan is FC Volendam te gast in het eigen Seacon Stadion - De Koel -. Deze wedstrijd tegen 'het andere Oranje' begint 9 september om 20:00 uur en de voorverkoop is reeds gestart.

De Graafschap - VVV-Venlo (0-0)

Scoreverloop: 55. Röseler (0-1); 82. Sleegers (0-2)

Gele kaart(en): Koolhof, Diemers, Kaak, Will (De Graafschap); Receveur, Van Crooij (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 8.320

Scheidsrechter: Manschot

Opstelling De Graafschap:
Bednarek, Will, Lammers (34. Vreman), Kaak, Diemers, Parzyszek, Koolhof (60. Bannink), Driver, v/d Hurk (70. Van Overbeek), Keurntjes en Nieuwpoort

Opstelling VVV-Venlo:
De Fockert; Janssen, Promes (80. Korkmaz), Röseler en Rutten; Receveur (72. Dekker), Sleegers en Post; Van Crooij, Seuntjens en Hunte (46. Resida)

 

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec