Nieuws

VVV-VENLO - SC CAMBUUR 2-1

VVV-Venlo is het nieuwe seizoen in de Jupiler League gestart met een overwinning. In het eigen Seacon Stadion – De Koel – werd het uit de eredivisie gedegradeerde SC Cambuur met 2-1 verslagen.

Trainer Maurice Steijn gunde de nieuwelingen Maarten de Fockert, Roel Janssen, Clint Leemans en Nils Röseler tijdens de ouverture een basisplek. Al na drie minuten spelen zorgde een snelle Venlose omschakeling bijna voor de eerste treffer van het seizoen. Na een matig genomen hoekschop brak VVV-Venlo snel uit. Uiteindelijk stelde Clint Leemans zijn ploegmaat Johnatan Opoku in stelling. Maar zijn vrije schietkans ging enkele meters naast. Ook de tweede grote mogelijkheid kwam van de thuisploeg. Torino Hunte kwam na 17 minuten net een teenlengte te kort om een strakke voorzet van Opoku binnen te werken.

Na 26 minuten namen de gasten verrassend de leiding. Bij een hoekschop lette de defensie van VVV-Venlo niet op. Ninos Gouriye zag Sander van de Streek zich goed vrijmaken en vervolgens was het voor de middenvelder een koud kunstje om de 1-0 aan te tekenen. Lang stond de Friese voorsprong niet op het scorebord. Vier minuten later was het alweer gelijk. SC Cambuur kreeg na een verre ingooi van Moreno Rutten de bal niet weg. Uiteindelijk was het Ralf Seuntjens die de bal voor de voeten van Vito van Crooij schoof. Met een lage schuiver scoorde hij de 1-1. De laatste kans voor rust kwam van de voet van Van de Streek, maar zijn inzet was niet hard genoeg om doelman De Fockert te verrassen.
Vroeg drukzetten had een kwartier na de pauze voor de 2-1 moeten zorgen. Goaltjesdief Seuntjens was niet zelfzuchtig na een aanval over meerdere schijven en legde de bal terug op Vito van Crooij. De jongeling maaide echter half naast de bal. Het was het startsein van een offensief van VVV-Venlo. Met een snoeiharde pegel op de paal was Hunte nog het dichtste bij een doelpunt.

Tien minuten voor tijd was het moment gekomen voor de verdiende voorsprong. Een vrije trap van Leemans ketste via de vingertoppen van SC Cambuur-goalie Leonard Nienhuis en de paal terug in het veld. De topschutter van de Jupiler League van vorig seizoen, Ralf Seuntjens was er als de kippen bij om de 2-1 te produceren. Enkele minuten voor het einde kwam VVV-Venlo goed weg nadat invaller Martijn Barto de bal net naast het doel schoot. Verder dan die mogelijkheid kwamen de Friezen niet en zodoende begon VVV-Venlo voortvarend aan het nieuwe seizoen. Volgende week staat in Maastricht de Limburgse derby tegen MVV op het programma.

VV-Venlo – SC Cambuur 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 26. Van de Streek 0-1, 30. Vito van Crooij 1-1, 82. Seuntjens 2-1.

Gele kaarten: Post, Opoku (VVV-Venlo), Peersman, Steenvoorden, Bakker (SC Cambuur).

Toeschouwers: 4422.

Scheidsrechter: Kooij.

Opstelling VVV-Venlo: De Fockert; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Opoku, Post; Hunte (86. Resida), Seuntjens en Van Crooij

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis; Peersman, N’Toko, Steenvoorden, Anderson; Bakker, Van de Streek, Monteiro ; Gouriye (71. Houtkoop), Hemmen (71. Barto) en Gyasi.

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec