Nieuws

HELMOND SPORT - VVV-VENLO 2-1

Op vrijdagavond 16 september stond voor Maurice Steijn en zijn technische staf een uitwedstrijd op het programma. In het Lavans Stadion was Helmond Sport de tegenstander van de Venlose formatie.

Na vijf minuten spelen kwam het eerste gevaarlijke moment voor VVV-Venlo. Ralf Seuntjens kwam net te kort om aan de steekpass van Joey Sleegers te komen. VVV-Venlo zette goed druk op de verdediging van Helmond Sport. Dit resulteerde na zes minuten in de eerste echte kans. Van Crooij ontfutselde Helmond Sport-keeper Ferhat Kaya de bal waarna de inlopende Seuntjens de pass van Van Crooij miste bij de tweede paal

Vervolgens kwam VVV-Venlo er weer goed langs aan de rechterkant met Johnatan Opoku, maar Seuntjens schrok een beetje van de geboden kans waardoor de bal van zijn voet sprong. Hierna kwamen er langzaam wat meer kansen voor Helmond Sport, maar net als de Venlonaren werden ze niet echt gevaarlijk. De ballen werden opgeruimd door de verdediging of waren een makkelijke prooi voor De Fockert. Vanaf de twintigste minuut speelden de Venlonaren dieper op de helft van Helmond Sport en was de ploeg van Steijn een aantal keren gevaarlijk via de flanken. Opoku en Van Crooij kwamen goed los van hun tegenstander, maar diens voorzetten misten scherpte en leverden helaas geen concrete kansen op.

Na het verstrijken van het eerste half uur, golfde het spel iets meer op en neer. Dit leidt tot een hachelijke situatie in het Venlose strafschopgebied waarin de spelers van Helmond Sport een strafschop claimden, maar het appèl werd resoluut weggewuifd door scheidsrechter Van den Kerkhof. Aan het einde van de eerste helft waren er nog kansjes voor beide ploegen. Het schot van Braber ging ruim langs het doel. De kansen van Opoku, Sleegers en Van Crooij liepen op niets uit, waardoor we met een 0-0 tussenstand gingen rusten.

Dezelfde 22 acteurs die de eerste helft het veld verlieten, begonnen ook aan de tweede helft. Het spel ging verder waar het de eerste helft gebleven was. Concrete kansen voor beide ploegen waren er in deze fase van de wedstrijd niet te noteren.

In de 55e minuut joeg Sleegers goed door op de Helmondse defensie en creëerde zo voor zichzelf een goede kans, maar zijn schot raakte de binnenkant van de paal. Enkele minuten later kwam Jordy Thomassen van Helmond Sport in een goede schietpositie, maar zijn schot belandde in de handen van VVV-doelman Maarten de Fockert. In de 69e minuut werd Tristan Dekker erin gebracht voor Moreno Rutten en niet veel later kwam Hunte in de ploeg voor Opoku.

In de laatste tien minuten breekt de wedstrijd open. In de 81eminuut werd er een strafschop voor Helmond Sport gegeven, die vervolgens benut werd door Teije ten Den. Een tegenslag voor de Venlonaren, maar drie minuten later werd er weer een strafschop gegeven. Ditmaal voor de Venlonaren. Van Crooij ging achter de bal staan en schoot de bal via de onderkant van de lat in het doel. De stand is weer volledig rechtgetrokken met nog vijf minuten te spelen in het Lavans Stadion.

In de 86e minuut kwam Resida in het veld voor Röseler. Nog geen minuut later ontsnapte Helmond Sport-aanvaller Furghill Zeldenrust aan buitenspel en schoot de bal buiten bereik van onze keeper in het Venlose doel; 2-1. De Venlonaren probeerden de achterstand nog recht te trekken in de laatste minuten van de wedstrijd, maar ondanks een poging tot slotoffensief wilde het maar niet lukken. Dat betekende dat er na vier minuten extra speeltijd werd afgefloten en de nederlaag een feit was.

Scoreverloop: 82. Ten Den (1-0), 85. Van Crooij (1-1), 87. Zeldenrust (2-1)
Gele Kaarten: Janssen,  Röseler (VVV-Venlo) en Braber (Helmond Sport)
Rode kaarten:

Toeschouwers: 2.397
Scheidsrechter: van den Kerkhof

Opstelling Helmond Sport:
Kaya, Justiana, Verkoelen, Warmolts, Verkennis, Bourdouxhe, Braber, Edwards, Zeldenrust, Thomassen, Hiwat (56. Ten Den)

Opstelling VVV-Venlo:
De Fockert, Janssen, Promes, Röseler (86. Resida), Rutten (69. Dekkers), Leemans, Opoku (75. Hunte), Post, Van Crooij, Seuntjens, Sleegers.

 

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec