Nieuws

VVV-VENLO WINT IN BREDA

 

Op dinsdagavond 20 september stond voor Maurice Steijn en zijn technische staf een bekerwedstrijd op het programma. In het Rat Verlegh Stadion was NAC Breda de tegenstander van VVV-Venlo. Trainer Maurice Steijn koos voor een wijziging in de opstelling ten op zichte van de wedstrijd tegen Helmond Sport. Op doel stond Delano van Crooij, die kreeg dinsdagavond de voorkeur boven Maarten de Fockert. Daarnaast speelde Vito van Crooij op het middenveld en waren Leandro Resida en Torino Hunte de buitenspelers.

De Venlonaren begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en wisten goed gepositioneerd te spelen. In de 6e minuut kwam Ralf Seuntjens in een goede positie in het strafschopgebied van de gastheren, maar zijn schot ging over het doel van Andries Noppert.
De wedstrijd golfde op en neer, met aanvallen aan beide zijden. In de 12e minuut was het NAC dat voor het eerst een schot loste op het doel van keeper Delano van Crooij, maar dit was een makkelijke prooi voor onze doelman. In de 14e minuut viel NAC weer aan, maar ook het schot van El Allouchi viel in de armen van Van Crooij.

Een minuut later was het de Venlose formatie die aan de overkant zeer gevaarlijk waren. Resida trok goed naar binnen en had een goede voorzet in huis, maar de inzet van Seuntjens werd geblokt en daardoor stond het na een kwartier spelen 0-0.

In de 22e minuut kreeg VVV-Venlo een corner en die werd scherp genomen door Clint Leemans, zo scherp zelfs dat hij tegen Van Diermen aankwam en in het doel verdween. Maar de scheidsrechter had al gefloten voor buitenspel. 0-0 derhalve. In de 28e minuut bleef VVV goed doordrukken en dwongen een fout af bij de verdedigers van NAC, waardoor Torino Hunte aan de bal kwam en de zestienmeter binnendrong. Onze buitenspeler haalde uit en dat betekende de 0-1 voor de Venlonaren! De fase na de 0-1 bleef NAC de aanval zoeken, in de hoop te gelijkmaker te forceren. Maar juist op het moment dat NAC bleef aandringen en dichter bij het Venlose doel kwam, sloegen onze jongens toe. Door een prachtig gespeelde aanval over verschillende schijven kwam de bal terecht bij Resida aan de rechterkant. Die gaf een goede voorzet en daar stond Hunte weer keurig op de goede plek. 0-2!

Met deze stand gingen we rusten in het Rat Verlegh Stadion tijdens het bekerduel tegen NAC Breda. De Venlonaren begonnen met dezelfde elf aan het tweede bedrijf, NAC daarentegen had twee wissels doorgevoerd. Nijholt en Korte verlieten het veld, Haemhouts en Agyepong kwamen daar voor in de plaats. De spelers van NAC begon zeer gedreven aan de tweede helft en dat resulteerde in de 47e in een grote kans voor Rommens, maar hij krulde de bal net naast het doel van Van Crooij.

In de 52e minuut probeerde Verbeek door de Venlose defensie te slalommen, maar uiteindelijk wist Delano van Crooij wederom de bal te klemmen en mocht VVV weer gaan opbouwen. Het was een fase waarin NAC de druk probeerde op te voeren op de Venlose helft. VVV moest zich beperken tot verdedigen, maar in problemen kwamen ze niet. De spelers van VVV bleven goed overeind en concentreerden zich op counteraanvallen. In de 65e minuut liet VVV-Venlo weer van zich horen. Eerst was het Seuntjens die van eigen helft schoot, omdat hij keeper Noppert ver uit zijn doel zag staan. Maar de keeper bracht redding. Een minuut later was het VVV die met een zeer goede aanval een doelpunt wist te produceren, maar Seuntjens stond buitenspel en het feestje ging dus niet door.

Maurice Steijn greep in met nog 20 minuten te gaan. In 72e minuut werd namelijk de maker van beide doelpunten gewisseld. Hunte verliet het veld voor Joey Sleegers. De frisse buitenspeler kwam er in en kreeg in de 80e minuut een dubbele kans op de 0-3, maar het doelpunt bleef uit en de stand bleef op 0-2 staan.

De laatste kans van de wedstrijd kwam op naam van onze aanvoerder Danny Post die alles goed deed, de keeper probeerde te omspelen, maar de keeper wist de bal net te grijpen voordat onze aanvoerder kon scoren. Na drie minuten extra tijd floot scheidsrechter Kamphuis af en won VVV-Venlo met 0-2 op bezoek bij NAC Breda. Door dezer overwinning bekert VVV-Venlo door in de KNVB beker. De loting voor de volgende ronde vindt donderdagavond plaats.

Komende vrijdag hervatten we de competitie thuis in Seacon Stadion de Koel. Dan is Jong FC Utrecht de tegenstander wanneer we op jacht gaan naar de volgende drie punten.

NAC Breda VVV-Venlo 0-2 (0-2)
Scoreverloop 29. Hunte (0-1) 40. Hunte (0-2)
Gele kaarten: Agyepong,  Haemhouts (NAC)
Rode kaarten:
Toeschouwers: 5.734

Opstelling NAC Breda
Noppert, Ekangamene, Van Diermen, Verschueren, Sporkslede; Rommens, El Allouchi, Nijholt (45. Haemhouts); Korte (45. Agyepong), Faupala, Verbeek (70. Barker)
 
Opstelling VVV-Venlo:
D. Van Crooij, Janssen, Promes, Röseler en Rutten; Leemans, Van Crooij en Post; Hunte (72. Sleegers) Seuntjens en Resida (90. Dekker)


 

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec