Nieuws

VVV-VENLO - JONG FC UTRECHT 2-0

 

Op vrijdagavond 23 september stond er voor trainer Maurice Steijn en zijn technische staf een thuiswedstrijd op het programma. In het eigen Koel trad de Venlose formatie aan tegen Jong FC Utrecht.

De basiself was op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van de basiself in het gewonnen bekerduel van afgelopen dinsdag tegen NAC Breda. In het doel keerde Maarten de Fockert weer terug en Tristan Dekker verving de geblesseerde Moreno Rutten op de rechtsback positie.

VVV-Venlo nam vanaf het allereerste moment het heft in handen en bevond zich veel op de helft van de gasten uit de domstad. We waren nog geen zeven minuten bezig of de beloften van FC Utrecht maakten een overtreding in het strafschopgebied met als consequentie een penalty voor VVV-Venlo. Ralf Seuntjens ging achter de bal staan, maar doelman Menno keerde de inzet van onze nummer 9.

Twee minuten later was onze spits een stuk gelukkiger in zijn afwerking. Er werd een snelle inworp genomen en zo stond Seuntjens plots vrij voor het doel. Beheerst maakte de spits af en zo stond de 1-0 op het scorebord.

In de 12e minuut was VVV-Venlo zeer dicht bij een verdubbeling van de score, maar dat had het te danken aan een verdediger van Jong FC Utrecht die bijna in eigen doel kopte. In de tegenaanval moest Vito van Crooij aan de rem trekken, hij kreeg daarop de gele kaart gepresenteerd van de arbitrage.

Zo bleef het eigenlijk eenrichtingsverkeer. De volgende kans deed zich voor in de 21e minuut, wanneer Van Crooij goed naar binnen trok en een schot produceerde dat maar nét over het doel van keeper Heus ging.

Daarna waren er opeenvolgend kansen voor Roel Janssen, Ralf Seuntjens, Torino Hunte en Leandro Resida. Deze waren allen niet doeltreffend, dus de stand bleef op 1-0 staan. Aan het einde van de eerste helft kreeg Jong FC Utrecht de eerste kans, maar het schot van Odysseus Velanas ging over en naast. Na een minuut extra speeltijd floot scheidsrechter Mulder af en gingen we de theepauze in met een 1-0 stand in het voordeel van de geelzwarten.

Jong FC Utrecht kreeg het eerste schot van de tweede helft, maar dat wist onze doelman De Fockert gemakkelijk te pareren. Daarna was het VVV-Venlo dat het initiatief overnam en in de 53e minuut werd de score verdubbeld. Na een corner viel de bal voor de voeten van Torino Hunte die hem beheerst en hard binnen schoot: 2-0!

Na een uur spelen voerde Maurice Steijn de eerste wissel door. In de 60e minuut werd Resida tijdens een corner gewisseld voor Johnatan Opoku . Tijdens die wissel vond er een opstootje plaats in het strafschopgebied. Het werd even wat onvriendelijk en scheidsrechter Mulder moest daarbij optreden. Als gevolgen vielen er gele kaarten voor Jerold Promes (VVV-Venlo) en Sylla Sow (Jong FC Utrecht).

De ingevallen Opoku krijgt een goede kans om een voorzet te geven, maar hij raakt de bal volledig verkeerd. Daaropvolgend kreeg Jong FC Utrecht een schotmogelijkheid uit de tweede lijn, maar die ging hoog over.

Er volgden in vijf minuten tijd enkele wissels. Bij Jong FC Utrecht kwamen Antwi en Sneijder in het veld voor Van der Moot en Velanas. Bij de Venlonaren kwam Joey Sleegers in het speelveld voor Hunte. Na deze wissels volgde er een fase waarin Jong FC Utrecht meer op de helft van VVV-Venlo te vinden was. Ze dreigden meer, maar concreet gevaar was er niet voor De Fockert en zijn verdediging.

Het tempo van de wedstrijd daalde in de laatste minuten en dat was ook terug te zien in de kansen van de ploegen. In de 81e minuut haalde Opoku nog uit vanaf een meter of 20, maar dat was niet genoeg om keeper Heus te verschalken.

Het slotakkoord was er voor de Venlonaren, met kansen voor Van Crooij en Opoku. Maar beide keren werd de schoten geblokt. Na drie minuten extra speeltijd floot scheidsrechter Mulder voor het einde van de wedstrijd en had VVV-Venlo de drie punten binnen.

Komende vrijdag spelen onze jongens een uitwedstrijd. In Groesbeek is Achilles ’29 dan onze tegenstander in de jacht op de volgende drie punten.

VVV-Venlo – Jong FC Utrecht 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 10. Seuntjens (1-0), 53. Hunte (2-0)
Gele kaarten: Van Crooij, Promes, Post (VVV-Venlo) Sow (Jong FC Utrecht)
Rode kaarten: 
Toeschouwers: 3.800

Opstelling VVV-Venlo
De Fockert; Janssen, Promes, Röseler en Dekker; Leemans, Van Crooij en Post; Hunte (70. Sleegers), Seuntjens, Resida (60. Opoku).

Opstelling Jong FC Utrecht
Heus; Ulusoy, Abena, De Lange, Van Eijk; Van der Meer (45. Peijnenborg), Boukhari, Velanas (63. Sneijder), Sow; Peterson, Van der Moot (73. Antwi). 

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec