Nieuws

ACHILLES '29- VVV-VENLO 0-3

 

Vrijdagavond 30 september stond voor Maurice Steijn en zijn technische staf een uitwedstrijd op het programma. Op Sportpark de Heikant was Achilles ’29 de tegenstander voor VVV-Venlo.

Moreno Rutten was nog steeds geblesseerd en dat Maurice Steijn koos voor een middenveld met Clint Leemans, Danny Post, Johnatan Opoku en Vito van Crooij.

VVV trok meteen ten strijde en probeerde vroeg druk te zetten op de Groesbeekse defensie, maar met weinig concreet succes. In de 13e minuut was er de eerste kans voor de Venlonaren wanneer Jerold Promes een bal strak over de defensie van Achilles trapte, maar keeper Robbert Te Loeke was net iets sneller dan Ralf Seuntjens en daarmee was de kans afgelopen. Een minuut later was er de kopbal van Opoku na een corner, maar die kopbal was moeilijk te timen.

Daarna duurde het tot de 29e minuut tot er weer noemenswaardige kans te zien was op De Heikant. Opoku zag zijn kans en schoot van een meter of twintig op de kist en dwong keeper Te Loeke tot zijn eerste serieuze redding van de avond. Even later in de 31e minuut kreeg Achilles een vrije trap op een gevaarlijke plek en het was aan onze doelman Maarten De Fockert te danken dat de stand nog steeds op 0-0 stond. Hij wist namelijk goed redding te brengen op de inzet van Boy Van de Beek.

Na 45 minuten voetbal stond de brilstand genoteerd op het scorebord en gingen beide teams de rust in.

De tweede helft begon met dezelfde 22 spelers die begonnen waren aan de eerste helft en het was VVV-Venlo dat meteen een grote kans op de 0-1 kreeg. Eerst was het Seuntjens die op de keeper schoot en in de rebound wist Torino Hunte hem er ook niet in te krijgen. Maar in de 50e minuut was het dan toch raak voor de Venlonaren.  Seuntjens werd uitstekend bediend door Opoku en onze nummer 9 faalde niet: 0-1 voor VVV-Venlo.

Zeven minuten later lag de bal weer in het net. Wederom was het Opoku die goed doorging aan de rechterkant en de bal panklaar neerlegde. Ditmaal was Hunte het eindstation en die tikte bal binnen: 0-2.

Het tempo van het duel liep in de fase die daarop volgde terug en het duurde tot 71e minuut totdat er weer een kans viel te noteren in Groesbeek. Post liep goed en kreeg de bal voor zijn rechtervoet, maar stuitte op de doelman van de gastheren.

In de 78e minuut kwam de stand op 0-3. Na twee goede assists, was Opoku ditmaal zelf de doelpuntenmaker en hij bracht de stand 0-3. Daarna kreeg VVV-Venlo nog een grote kans via Van Crooij, maar hij schoot de bal nét voorlangs. Daardoor bleef de stand op 0-3 steken en floot scheidsrechter Kooij na 94 minuten af.

De drie punten waren binnen voor de Venlonaren, maar dat was het niet het enige. Door ruime overwinning van de geelzwarten en de resultaten op de andere velden, betekende dat dat VVV-Venlo het ticket voor deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie veilig wist te stellen!

De komende week is er geen competitieduel, we beginnen de tweede periode op 14 oktober met een competitieduel in Sittard tegen Fortuna Sittard.

Achilles ’29 – VVV-Venlo 0-3 (0-0)
Scoreverloop: 50. Seuntjens (0-1), 57. Hunte (0-2), 78. Opoku (0-3).
Gele kaarten: Van de Beek, Zeller (Achilles ’29) Post, Hunte (VVV-Venlo).
Rode kaarten:
Toeschouwers: 1.640

Opstelling Achilles ’29
Te Loeke; Dekkers, Raterink, Zeller, Bökkerink; Van de Beek (60. Versteegen), Sequeira (75. Popalzay), Van Steen, Thoone; Hendrik en Boogers (60. Sürmeli). 

Opstelling VVV-Venlo
De Fockert; Janssen, Promes, Röseler; Leemans, Post, Opoku, Van Crooij; Hunte (89. Receveur), Seuntjens en Resida (77. Sleegers). 


 

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec