Nieuws

VVV-VENLO - FC VOLENDAM 0-1

Na de korte interlandperiode stond vrijdagavond 9 september de thuiswedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden de Volendammers op een vierde plaats met twee punten achterstand op de Venlonaren.

Maurice Steijn kon nagenoeg over iedereen beschikken en stelde de van een schorsing teruggekeerde Clint Leemans in zijn basiself op. Johnatan Opuku ontbrak werderom in de wedstrijdselectie door een blessure aan zijn voet.

De wedstrijd begon erg rommelig en beide ploegen kregen amper kansen in de beginfase. De paar schoten kwamen vooral van Venlose kant, maar troffen geen doel. Na een kwartier te hebben gespeeld, werd Volendam iets sterker en kreeg het ook een aantal kansjes. Beide ploegen kregen meer kansen en voor VVV schoot Hunte rakelings langs de verre paal. In de 28ste minuut scoorde Tuijp de 0-1 voor FC Volendam. Hierna begaven de Volendammers zich vooral nog op eigen helft, waardoor VVV-Venlo lastig een kans kon creëren.


De mogelijkheden kwamen, maar de Venlonaren wisten niet tot scoren te komen. In de 36ste minuut werd Janssen (blessure) gewisseld voor Dekker. In de 45ste minuut kreeg Seuntjes een grote kans om de stand gelijk te trekken, maar keeper Verhulst keerde zijn inzet.De corner die volgde, leverde ook niets op.

In de rust werd Hunte gewisseld voor Receveur. De beginfase van de tweede helft was attractiever dan de openingsminuten in de eerste helft. Volendam kreeg meteen een grote kans om de voorsprong te vergroten, maar de kopbal kwam recht op De Fockert af. VVV-Venlo kreeg vervolgens twee kansen via Receveur en Sleegers. In de 68ste minuut kwam Resida in het veld voor Promes. VVV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg geen grote kansen. Het spel werd rommelig en dat was natuurlijk in het voordeel van de uitspelende ploeg.

De doelpuntenmaker Tuijp werd in de 80ste minuut gewisseld voor Lo Fo Sang. VVV probeerde in de slotfase de score gelijk te trekken, maar dit lukte keer op keer net niet. Seuntjes was dichtbij de gelijkmaker, maar schoot voorlangs het doel van keeper Verhulst die in de slotfase ook nog geel pakte. Vervolgens kregen de Venlonaren grote kansen om op het scorebord te komen. Zowel Seuntjes als Röseler raakten de lat in blessuretijd.

Door deze nederlaag blijven de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf op 12 punten steken na zes wedstrijden en mogen zij zich opmaken voor een uitwedstrijd. Op vrijdag 16 september staat namelijk de uitwedstrijd tegen Helmond Sport op het programma. De geelzwarten spelen die avond om 20:00 uur in het Lavans stadion. De kaartverkoop voor deze uitwedstrijd is reeds gestart.


VVV-Venlo - FC Volendam
Scoreverloop: 28. Tuijp (0-1)
Gele kaart(en): 20. Veerman 88. Verhulst 90. Van Son
Rode kaart(en):
Toeschouwers: 4.356
Scheidsrechter: Nijhuis

Opstelling VVV-Venlo:
De Fockert, Janssen (Dekker), Promes (Resida), Röseler, Rutten, Leemans, Sleegers, Post, Van Crooij, Seuntjens en Hunte (Receveur).

Opstelling  FC Volendam:
Verhulst, Evers, Schilder, Schouten, Kok, Visser, van Son, Veerman (Esseboom), Tuijp (Lo Fo Sang), van Kippersluis (Hilterman) en van Velzen

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec