Nieuws

VVV-VENLO - HELMOND SPORT 7-0 !

Op vrijdagavond 10 februari stond er voor Maurice Steijn en zijn technische staf een thuiswedstrijd op het programma. In Seacon – Stadion de Koel – was Helmond Sport de tegenstander van de Venlonaren.

De Venlose formatie begon met een wijziging in de basis ten opzichte van afgelopen speelronde tegen Jong PSV. Torino Hunte kwam in de basis, in plaats van Leandro Resida.

De Venlonaren hadden een goede start tegen de streekgenoten uit Brabant. In de 3e minuut schoot Jerold Promes op de paal na een goed afgesneden vrije trap van Clint Leemans. Een minuut later schoot Vito van Crooij in het zijnet, maar de volgende kans was wel raak voor de jonge Venlonaar. Keeper Kaya treuzelde en schoot tegen onze nummer 7 aan, de bal stuiterde zo het lege doel in: 1-0 voor VVV-Venlo! In de 12e minuut kwam het eerste gevaar van de Helmonders. Jordy Thomassen nam de bal op zijn pantoffel, maar zijn schot ging langs het doel van onze keeper Delano van Crooij. Twee minuten later konden we onze rots in de branding Jerold Promes bedanken, zijn vitale onderschepping voorkwam gevaar voor het doel van Van Crooij.

De gasten werden iets sterker na twintig minuten spelen en kregen in de 24e minuut een kans, maar wederom was het Thomassen die voorlangs schoot. Een minuut later in de 25e minuut besloot Verkoelen het van afstand te proberen, maar de bal ging ruim over het Venlose doel. Het spel golfde op en neer en in de 37e minuut was daar weer een kans voor de geelzwarten. Torino hunte had een uitstekende actie en wilde met links uithalen, maar de Brabantse verdediging stond keurig op te letten en wist met een correcte charge onze vleugelaanvaller van scoren te houden.

Na 46 minuten floot scheidsrechter Kamphuis voor de theepauze en vertrokken de 22 spelers richting de kleedkamers. De tweede helft was nog nauwelijks bezig of Ralf Seuntjens zag Joey Sleegers vertrekken en gaf een boogbal op Sleegers. Die wist in duel met Warmolts sterk te blijven en kapte hem klinisch uit, waarna hij de bal met links binnenprikte: 2-0! Even later mochten we weer juichten. Vito van Crooij dwong een corner af en het was Clint Leemans die achter de bal mocht gaan staan om zijn ploeggenoten te bedienen. Hij deed dit uistekend want Jerold Promes kwam inlopen en kopte de bal hoof in het doel: 3-0 voor de Venlonaren!

Moreno Rutten was in het speelveld gekomen voor Tristan Dekker en drukte zijn stempel in het begin van de tweede helft. Hij ging goed door in de 59e minuut aan de rechterkant en produceerde een voorzet op het hoofd van Seuntjens, die goed binnenkopte in de lange hoek: 4-0! Twee minuten later in de 61e minuut had diezelfde Seuntjens een mooie hakbal waarmee hij Leemans wist te bereiken. Die schoot de bal in de verre hoek en keeper Kaya was aan de grond genageld: 5-0!

De Venlonaren gingen gewoon door waar ze gebleven waren en zelfs onze aanvoerder Post ging op avontuur. Puur om wilskracht en enthousiasme wist hij in twee instanties de 6-0 tegen de touwen te werken! En in de 87e minuut maakte de Arsenal huurling Gideon Zalelem er met een fraaie geplaatst schot, er zelfs nog 7-0 van.

VVV-Venlo – Helmond Sport (1-0)
Scoreverloop: 5. V.Van Crooij (1-0), 47. Sleegers (2-0), 53. Promes (3-0), 59. Seuntjens (4-0), 61. Leemans (5-0), 64. Post (6-0), 87. Zelalem (7-0)

Gele kaarten: Post, V. Van Crooij (VVV-Venlo) Justiana (Helmond Sport)
Rode kaarten: -
Toeschouwers: 5.011

VVV-Venlo: D. Van Crooij; Janssen (69. Misidjan), Promes, Röseler, Dekker (46. Rutten); Leemans (64. Zelalem) , Post, Sleeger; Hunte, Seuntjens en V. Van Crooij.

Helmond Sport: Kaya; Van Koesveld (64. Janzen), Warmolts, Verkoelen (42. Verkennis), Justiana; Edwards, Braber, Höcher; Thomassen, Ten Den en Zeldenrust.

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec