Nieuws

FC DEN BOSCH - VVV-VENLO 0-2

Op maandagavond 13 maart stond er voor Maurice Steijn en zijn technische staf een uitwedstrijd op het programma. In Timmermans Infra Stadion de Vliert was FC Den Bosch de tegenstander van VVV-Venlo
Danny Post en Roel Janssen keerden terug in de basis, daarnaast begon Moreno Rutten op de rechtsback positie in plaats van Tristan Dekker.

VVV-Venlo begon goed en wist gelijk in de 3e minuut het eerste gevaar te noteren. Ralf Seuntjens kreeg zijn eerste kans van de wedstrijd en wist een schot te produceren, maar de poging wist keeper Kees Heemskerk niet te verschalken. Enkele minuten later in de 9e minuut ging Danny Post goed door aan de rechterkant en wist Seuntjens te bereiken met een goede voorzet. De spits had de 0-1 op zijn schoen, maar schoot tegen de keeper aan en zo bleef de brilstand op het bord staan.

In de 16e minuut liet FC Den Bosch voor het eerst serieus van zich horen in een counteraanval. Niek Vossebelt kreeg een kans om het doel van Delano van Crooij onder vuur te nemen, maar zijn poging ging enkele meters langs het doel van Van Crooij. De volgende grote kans voor de Venlonaren deed zich aan in de 26e minuut, wanneer Torino Hunte zijn tegenstander voorbij speelde aan de linkerkant. Hij keek goed en legde de bal klaar voor de inkomende Joey Sleegers. Deze wist de bal helaas niet tot doelpunt te promoveren, waardoor de stand nog steeds op 0-0 bleef staan. Enkele minuten later in de 33e minuut kreeg VVV-Venlo een corner. Nils Röseler kopte de bal richting de linkerbovenhoek, maar Heemskerk stond goed op te letten en voorkwam een doelpunt. In de rest van de eerste helft bleef het rustig voor beide doelen en na 45 minuten floot scheidsrechter Kooij voor de theepauze. De tweede helft begon met dezelfde namen aan de kant van VVV-Venlo. Net na het verstrijken van het uur in de 61e minuut, kreeg VVV-Venlo de eerste kans van de tweede helft. Roel Janssen haalde verwoestend uit, maar keeper Heemskerk bracht uitstekend redding op de inzet van onze linksback. Waar de Venlonaren steeds net te kort kwamen in de laatste fase, was het in de 73e minuut wel raak. Er was een uitbraak en Sleegers zag Van Crooij vrijstaan. Die plaatste de bal met links bekeken in de verre hoek: 0-1 voor de geelzwarten!  Kort daarna in de 78e minuut kreeg FC Den Bosch een grote kans voor het Venlose doel, maar Delano van Crooij bewaakte zijn kist goed en zorgde ervoor dat zijn doel schoon bleef. Even later, In de 81e minuut draaide Danny Post goed weg in het strafschopgebied en werd neergelegd. Arbiter Kooij wees naar de stip en Clint Leemans ging achter de bal staan. Die schoot hem hard door het midden in het doel en dat was de 0-2 voor VVV-Venlo! 
Na 93 minuten voetbal vond scheidsrechter Kooij het genoeg geweest en floot hij voor het einde van de wedstrijd. VVV-Venlo heeft weer drie hele belangrijke punten weten binnen te slepen in de strijd om promotie naar de Eredivisie.

Komende vrijdag spelen we een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Om 20.00 uur beginnen we aan de Kromme Dijk aan het duel om de volgende drie belangrijke punten.

FC Den Bosch – VVV-Venlo 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 70. Van Crooij (0-1) 82. Leemans (0-2)
Gele kaarten: Fernandes, Biemans (FC Den Bosch), Janssen, Post (VVV-Venlo)
Rode kaarten: -
Toeschouwers: 2.058
Opstelling FC Den Bosch
Heemskerk; Biemans, Deijl, Santermans, Koomen (76. Van der Sande), Maatsen (46. Van der Winden); Vossebelt, Carlone, Fernandes; Beltrame en Bilate
Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Janssen (80. Misidjan), Promes, Röseler, Rutten (69. Dekker); Leemans, Post, Van Crooij; Hunte, Seuntjens en Sleegers.


Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec