Nieuws

FC DORDRECHT - VVV-VENLO 5-2

Op vrijdagavond 17 maart stond er voor Maurice Steijn en zijn technische staf een uitwedstrijd op het programma. In het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht was FC Dordrecht de tegenstander van de Venlose formatie.
Moreno Rutten speelde op de plaats van de geschorste Danny Post, waardoor Tristan Dekker weer in de basis begon. Voor de rest waren er geen veranderingen ten opzichte van afgelopen maandag tegen FC Den Bosch.

Jerold Promes was de aanvoerder van VVV-Venlo en speelde zijn 100e wedstrijd in dienst van de Venlonaren.
In de 9e vormde zich het eerste gevaar en het was VVV-Venlo dat zich liet gelden. Joey Sleegers ging goed aan de linkerkant en leverde een voorzet af bij Ralf Seuntjens. Die stond bij de tweede paal en zijn kopbal belandde bijna in het doel, maar keeper Niv Antman bracht redding op de inzet. In de 13e minuut was het wel raak. Clint Leemans vond Torino Hunte met een lange bal en Hunte legde hem perfect klaar voor de inlopende Vito van Crooij. Die schoot de bal beheerst en geplaatst in de verre hoek: 0-1!

Even later in de 15e minuut had Sleegers een geweldige solo, maar wist die niet af te maken. Direct in de tegenstoot kwam FC Dordrecht er goed uit en was het Thomas die Delano van Crooij wist te verschalken met een boogbal: 1-1. Lang konden de gastheren niet genieten van de gelijkmaker, want Sleegers had iets anders in gedachten. Hij startte zijn solo aan de linkerkant en glipte zo tussen twee man heen en schoot de bal in de korte hoek: 1-2 voor de Venlonaren!

In de 26e minuut gooide Tristan Dekker ver in en na enkele omzwervingen kwam de bal terecht bij Leemans. Zijn geplaatste inzet eindigde op de binnenkant van de paal en daarna in de handen van Antman, in plaats van in het doel. Aan het einde van de eerste helft, in de 44e minuut kreeg FC Dordrecht een kans op de gelijkmaker en benutte deze dan ook. Vleugels schoot hem strak in de verre hoek, buiten het bereik van Van Crooij. Dit betekende voor de tweede maal de gelijkmaker in de wedstrijd: 2-2. Met deze stand gingen we de rust in.

De tweede helft begon met dezelfde spelers en in de 58e minuut wist VVV-Venlo voor het eerst gevaarlijk te worden met een afstandsschot van Leemans, dat tot een corner verwerkt werd. Het was moeilijk voetballen in de regen met een stevige wind, dit hield in dat beide ploegen niet veel wisten te creëren tot in de laatste tien minuten van de wedstrijd. In de 83e minuut kwam uit een counteraanval de 3-2 op het scorebord. Pisas was meegelopen bij de tweede paal en prikte de 3-2 binnen. Hierna ging VVV-Venlo op zoek naar de gelijkmaker, maar een schot van Vito van Crooij in de 87e minuut werd goed gekeerd door de doelman van FC Dordrecht. In plaats van de 3-3, viel aan de overkant de 4-2 binnen in de 90e minuut, na wederom een snelle uitbraak van de gastheren. Ditmaal was het Da Cruz die tot scoren kwam. Tot overmaat van ramp gaf scheidsrechter Van den Kerkhof in de blessuretijd ook nog een strafschop aan de thuisploeg. Deze buitenkans werd benut door Thomas en die bracht de einstand op 5-2.

De scheidsrechter floot direct hierna af voor het einde van de wedstrijd en VVV-Venlo verloor de wedstrijd tegen FC Dordrecht met 5-2. Een ruime nederlaag voor de Venlonaren, maar VVV-Venlo krijgt op 31 maart de kans om zich te herstellen. Dan spelen we in Seacon - Stadion de Koel - tegen NAC Breda in de volgende wedstrijd op jacht naar de promotie.

FC Dordrecht – VVV-Venlo 5-2 (2-2)
Scoreverloop: 13. Van Crooij (0-1), 15. Thomas (1-1), 17. Sleegers (1-2), 44. Vleugels (2-2), 83. Pisas (3-2), 90. Da Cruz (4-2). 90. Thomas (5-2)
Gele kaarten: 
Rode kaarten: 
Toeschouwers: 1.109

Opstelling FC Dordrecht
Antman; Statia, De Nooijer, Amevor, Hilgen; Kramer, Vleugels, Godée; Pisas, Thomas, Daniels (82. Da Cruz).

Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Janssen (90. Misidjan), Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Rutten, Van Crooij; Hunte (72. Zelalem), Seuntjens en Sleegers.


Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec