Nieuws

TELSTAR - VVV-VENLO 1-2

Op vrijdagavond 5 mei stond er voor Maurice Steijn en zijn technische staf een uitwedstrijd op het programma, de laatste van het seizoen 2016-2017. In het Rabobank IJmond Stadion was nummer 15 Telstar de tegenstander van de Venlonaren.

In de opstelling waren er enkele wijzingen omdat er toch enige afwezigen waren. Danny Post en Jerold Promes  waren geschorst voor deze wedstrijd. Johnatan Opoku en Nils Röseler waren geblesseerd. Gedion Zelalem was op trainskamp met de Verenigde Staten Onder 20. Dit hield in dat Tristan Dekker, Evren Korkmaz en Leandro Resida in de basiself te bewonderen waren.

Zoals vaker deze competitie begon VVV-Venlo voortvarend aan de wedstrijd en in de 4e minuut trof onze nummer 9 Ralf Seuntjens bijna het doel, na een technisch hoogstandje. Helaas ging zijn poging naast het doel van keeper Boy De Jong. Hierna kregen Vito van Crooij en Tristan Dekker in de eerste 20 minuten van de wedstrijd de kans om op te stomen richting het doel van Telstar, maar in beide gevallen werden zij goed verdedigd door de defensie van de Witte Leeuwen.

In de 32e minuut kreeg Fabian Serrarens de bal toegespeeld in de 16, waar hij vrij stond achter de Venlose verdediging. Hij controleerde de bal goed en schoot de bal achter Maarten de Fockert: 1-0 voor Telstar. De Venlonaren konden de stand voor de rust niet recht trekken, en na 46 minuten voetbal in de eerste helft gingen we rusten met een 1-0 achterstand in Velzen-Zuid.

In de tweede helft was het voor beide ploegen in het begin even aftasten en na een uur spelen op de klok was er een grote kans voor VVV-Venlo. Uit een goed afgesneden corner van Clint Leemans in de 62e, stuurde Moreno Rutten de bal met zijn hoofd richting de kruising, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de 71e minuut was daar de gelijkmaker voor het Venlose kamp. Lugman Bezzat was ingevallen bij de Venlonaren en een schot van de jonge speler was vlammend en kon net gered worden door de keeper, maar Seuntjens was er als de kippen bij om de 1-1 tegen de touwen te werken.

In de 84e minuut kon iedereen in Venlo omstreken zeer blij zijn met onze keeper. Serrarens bleek zeer gevaarlijk te zijn en schoot de bal hard en laag richting de hoek, maar De Fockert bracht uitstekend redding, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef genoteerd. Vier minuten later in de 88e minuut, kreeg VVV-Venlo een vrije trap op een mooie plek. Specialist Leemans ging achter de bal staan en krulde de bal in de linkerbovenhoek: 1-2 voor VVV-Venlo!

Na 93 minuten voetbal floot scheidsrechter Gerrets voor het einde van de wedstrijd en voor het einde voor het seizoen. VVV-Venlo heeft het kampioensjaar afgesloten met een zege op Telstar en mag zich gaan opmaken voor het volgende seizoen in de Eredivisie!

Telstar – VVV-Venlo 1-2 (1-0)
Scoreverloop: 33. Serrarens (1-0), 71. Seuntjens (1-1), 88. Leemans (1-2)
Gele kaarten: - 
Rode kaarten: -
Toeschouwers: 1.663

Opstelling Telstar
De Jong; Van Huizen, Korpershoek, Van Iperen, Tutarima; Van den Broek, Knol, Yamazaki (88. Van den Houten), Zamouri (65. Mamedov); Serrarens en Philips (63. Van der Linden).

Opstelling VVV-Venlo
De Fockert; Misidjan, Janssen (36, Hunte), Korkmaz, Dekker; Leemans, Rutten, Van Crooij; Sleegers (89. Tashima), Seuntjens en Resida (70. Bezzat).

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec