Nieuws

NIPT VERLIES TEGEN PAOK

VVV-Venlo heeft het oefenduel tegen de nummer twee van Griekenland, PAOK Saloniki, met 1-0 verloren. Met die uitslag deed het team van trainer Maurice Steijn zichzelf tekort. De wedstrijd werd woensdag onder winderige omstandigheden gespeeld op het terrein van Arnhemse Boys.

De fysiek sterke Grieken, afgelopen seizoen winnaar van de Griekse beker, zetten VVV-Venlo in het begin onder zware druk, maar kansen bleven uit. Door slim te spelen waren het zelfs de Venlonaren die de meeste kansen creëerden. Kort voor rust waren Vito van Crooij en Ralf Seuntjens dicht bij de 1-0, maar doelman Siampanis stond beide keren in de weg.

Ook na de hervatting was VVV-Venlo zeker niet de mindere van de Griekse topclub. Diverse mogelijkheden werden niet verzilverd. Maurice Steijn: "In die fase waren we niet meedogenloos voor de goal. Jammer.” Tegen de verhouding in kwam PAOK in de 70e minuut op een 1-0 voorsprong. Prijovic tekende voor het doelpunt, dat het enige van de wedstrijd was.

Van de nieuwelingen speelde Tissoudali de gehele wedstrijd. Doelman Lars Unnerstall stond voor rust onder de lat, na de hervatting keepte Delano van Crooij. De gisteren aangetrokken linksback Leroy Labylle viel halverwege de tweede helft in. Terry Antonis was nog niet inzetbaar. Ook de gastspelers Hans Nunoo Sarpei en Bilal Sezer kwamen in actie in Arnhem.

Trainer Maurice Steijn was niet ontevreden. "Het is wel duidelijk dat er nog iets bij moet. We konden aardig mee met deze fysiek sterke opponent, maar het zegt allemaal nog niks. We zijn nog niet klaar voor de eredivisie, maar dat hoeft ook nog niet. We hebben nog tijd genoeg.”

Komende zaterdag speelt VVV-Venlo in Wateringen tegen de plaatselijke amateurclub VELO. De aftrap is om 16.00 uur en met deze wedstrijd wordt het trainingskamp in Den Haag afgesloten.

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall (46. D. van Crooij); Rutten, Promes, Röseler en Janssen (59. Labylle); V. van Crooij, H. Nunoo Sarpei (66. Sezer), en Post (81. Gielen); Bezzat (66. Respen), Seuntjens en Tissoudali.

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec