Nieuws

EN DE BEKER BLIJFT IN VENLO

VVV-Venlo is erin geslaagd de nummer 6 van de Spaanse Primera División te kloppen en de Herman Teeuwen Memorial bokaal in Venlo te houden. Real Sociedad werd op overtuigende wijze naar een 2-0 nederlaag gespeeld.

Al na twee minuten kwam de thuisploeg op 1-0. Een prima voorzet van Vito van Crooij werd door Lennart Thy op waarde geschat. De Duitse aanwinst zette VVV-Venlo op 1-0. Een Spaanse orkaan bleef uit en het waren de Venlonaren die de meeste kansen creëerden. Tissoudali en Thy waren dicht bij de 2-0, maar doelman Tono was op zijn post. Aan de andere kant reageerde VVV-doelman Lars Unnerstall sterk op een harde inzet van Rodrigues.

In de tweede helft was er wat meer druk van Spaanse kant, maar echt grote kansen bleven aanvankelijk uit. Sterker nog, uit een messcherpe counter kwam VVV-Venlo op 2-0. Een verre ingooi van Vito van Crooij werd door Lennart Thy subtiel met het hoofd verlengd. Hij bracht Ralf Seuntjens in stelling die met de buitenkant van zijn linkervoet de bal om de keeper in het netje draaide: 2-0.

Vervolgens wisselde Real Sociedad maar liefst zes spelers. Het resultaat was veel dreiging, maar weinig uitgespeelde kansen. En toen Juanmi in de slotfase dan eindelijk een grote kans kreeg namens de Spanjaarden, had Lars Unnerstall een fantastische reflex in huis om de bal te pakken.

Het resultaat was een mooie en verdiende 2-0 overwinning op een sterke tegenstander. Ook Maurice Steijn was een tevreden man. "Ik heb een paar leuke aanvallen gezien, mooie doelpunten ook. Dus dat stemt me zeker tevreden. Of we klaar zijn voor de eredivisie weet ik niet. Het is zeker zo dat de kern van het team staat, maar of dat genoeg is, zal nog moeten blijken.”

De volgende oefenwedstrijd van VVV-Venlo staat op 2 augustus op de agenda. In Pey-Echt is EVV dan de tegenstander. De aftrap is om 19.00 uur

VVV-Venlo – Real Sociedad 2-0

Doelpunten: 3. Lennart Thy 1-0, 55. Ralf Seuntjens 2-0. Scheidsrechter: Edwin van de Graaf. Toeschouwers 2935.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler en Janssen (72. Labylle); Leemans (46. Antonis), Nunoo Sarpei (46. Post) en Tissoudali (67. Hunte); Vito van Crooij, Thy en Seuntjens.

 

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec