Nieuws

VVV-VENLO - DE GRAAFSCHAP 4-0

VVV-Venlo speelde op 6 januari alweer de eerste wedstrijd van de oefencampagne in de winterstop. Tegenstander in Seacon Stadion - De Koel - was De Graafschap. De wedstrijd stond in het teken van een pilotproject van de KNVB, waarbij een video-referee meekeek. Om zoveel mogelijk scheidsrechters te laten wennen aan het werken met een video-referee, floten drie scheidsrechters ieder dertig minuten. 

De thuisclub startte in de min of meer vaste opstelling. Aanvoerder Danny Post ontbrak nog steeds, maar hij is aan de beterende hand. Ook Jerold Promes was nog niet okselfris en hij was dus niet van de partij. Damian van Bruggen begin centraal achterin, Moreno Rutten schoof door naar het middenveld en Tristan Dekker speelde als rechtsback bij de Venlonaren.

De thuisclub was van meet af aan de baas in het veld. Diverse kansen werden gecreëerd, maar pas na 22 minuten was het raak. Thy gaf de bal aan de zijlijn fraai mee aan Seuntjens en diens voorzet werd door Hunte via de vingertoppen van doelman Bednarek in het netje gedeponeerd. Toch was De Graafschap kort daarna dicht bij de gelijkmaker. Een foute terugspeelbal belandde in de voeten van Andrew Driver. Die mocht volledig vrijstaand uithalen, maar moest zijn meerdere erkennen in de Duitse gigant in de Venlose goal, Lars Unnerstall. 

Na een half uurtje kwam VVV-Venlo op 2-0, net voor de eerste scheidsrechterswissel. Leemans zag Thy de diepte in gaan en gaf de bal loepzuiver mee. Met een fraaie voetbeweging gaf de Duitser doelman Bednarek het nakijken. Met een keurige vrije schop zette Clint Leemans de 3-0 op het scorebord. Vanaf een dikke twintig meter liet hij de Doetinchemse doelman volstrekt kansloos. 

Na rust oogde het spel lange tijd gezapiger. VVV-Venlo trok zich terug en De Graafschap kreeg geen serieuze kansen. Na een uurtje spelen vielen Tissoudali en Opoku in en nog geen dertig seconden later was het prijs. Opoku ging goed door en tikte de bal onder de keeper door via de paal in het doel: 4-0.  Even later vielen ook Labylle en Janse in. De vele wissels kwamen het Venlose spel niet ten goede. De Graafschap kreeg diverse kansjes, maar slaagde er niet in Unnerstall te passeren. 

VVV-Venlo - De Graafschap 4-0
Doelpunten: 22. Hunte 1-0, 30. Thy 2-0, 35.  Leemans 3-0, 61. Opoku 4-0. 
Scheidsrechters: Kooij, Van den Kerkhof en Lindhout. Gele kaarten: Nieuwpoort (De Graafschap).
Toeschouwers: 650. 
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Dekker (66. Janse), Röseler, Van Bruggen en Janssen (66. Labylle); Seuntjens (60. Opoku), Rutten en Leemans (74. Nwakali); Van Crooij (60. Tissoudali), Thy (74. Bezzat) en Hunte.
a

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec