Nieuws

AKKOORD OVER GRONDAANKOOP DE KOEL

VVV-Venlo en de gemeente Venlo zijn tot een akkoord gekomen over de aankoop van gronden en gebouwen rond Seacon Stadion - De Koel -. De vergadering van Burgemeester en Wethouders heeft de principeovereenkomst die er lag dinsdag geaccordeerd. Dat betekent dat de gewenste vernieuwbouw van het stadion een stuk dichterbij is gekomen.

Algemeen directeur Marco Bogers van VVV-Venlo is bijzonder ingenomen met het akkoord. "Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de club. We krijgen nu de mogelijkheid om het stadion op peil te brengen. De Trap Omhoog krijgt daarmee het gewenste vervolg. We willen heel graag sponsors en supporters betrekken bij het ontwikkelen van de plannen.”

In juni werden de eerste stappen gezet om tot de aankoop over te gaan. De gemeenteraad drong daarbij meteen aan op een daadkrachtige besluitvorming. Nog in de zomer werden de taxaties uitgevoerd en na overleg tussen beide partijen is besloten dat het stadion en de gronden waarop de gebouwen staan voor een bedrag van € 545.000 kk door de club worden aangekocht. Dat bedrag komt overeen met de taxatiewaarde.

Voorzitter Hai Berden is zeer in zijn nopjes met de overeenkomst. "Fantastisch. Het is dringend noodzakelijk dat we het stadion gaan aanpassen aan de eisen van deze tijd. De supporters en sponsors verdienen meer comfort dan ze nu hebben. We kunnen daarmee aan de slag en dat is een belangrijke stap in de toekomst van de club.”

In de overeenkomst staat ook dat de gemeente niet van plan is de club met publiek geld te ondersteunen in de plannen. In de plannen die VVV-Venlo heeft, is daar ook geen sprake van. De notariële akte moet nog passeren. Dat is een formaliteit. Beide partijen zetten momenteel de laatste puntjes op de ‘i’.

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec