Nieuws

INTERVIEW RALF SEUNTJENS

Ralf Seuntjens was in de decembermaand een van de opvallendste VVV-spelers. Enerzijds door zijn voortreffelijke spel, anderzijds door het bijzonder ongelukkige eigen doelpunt in het duel met AZ en de gapende wond op zijn knie die hij in die wedstrijd opliep. Onderstaand interview verscheen in De Sloef voor de wedstrijd tegen de Alkmaarders, waarin ‘De Seun of God’ in actie kwam tegen broer Mats. Mooi detail: Ralf is de helft van een tweeling, broer Mats ook. Maar ze zijn niet elkaars tweelingbroer. Snapt u het nog? Om de verwarring nog groter te maken: zowel Ralf als Mats is jarig op 17 april. Ach, laat maar. Lees maar gewoon…

Ralf Seuntjens zit lekker in zijn vel

Mensen in zijn omgeving kennen het gevoel al. Ze weten hoe het is om vader te worden. Ralf Seuntjens nog niet, maar dat gaat veranderen. Zijn vrouw is zwanger en het vaderschap gloort. "Mijn broertje heeft al twee kids. In mijn omgeving zijn diverse vrienden met kinderen. Ja, lijkt me prachtig. We gaan het allemaal meemaken. Eerder dit jaar zijn we getrouwd, dus dit is een logische volgende stap.” Mooi. En nu over voetbal!

Ralf Seuntjens werd bijna 28 jaar geleden geboren in Breda. De stad waar hij ook opgroeide. En het vreemde is dat hij nooit bij NAC speelde. Niet in de jeugd, ook  niet in het eerste. "Ik ging pas op mijn achttiende naar RBC in Roosendaal, toen nog een prima profclub. Daar heb ik drie jaar gespeeld. Daarna drie jaar bij Den Bosch en een jaar Telstar. En nu alweer het derde seizoen VVV-Venlo.” Waar hij eindelijk in de Eredivisie speelt. Iets waar hij jaren naar uitkeek. "Ik heb er inderdaad heel lang op moeten wachten. We hebben er natuurlijk keihard voor gewerkt. Ja, en dan is de promotie een geweldige beloning voor dat harde werken.”
Seuntjens begon met voetballen bij Boeimeer. "Dat was echt op een laag niveau. Een vijfdeklasser. Maar ik speelde wel al net voor ik vijftien werd voor het eerst bij het eerste mee. Of NAC me vergeten is? Weet ik niet. Hun scouting heeft het nooit aangedurfd. Jammer voor mij. Of voor hen natuurlijk, net hoe je het bekijkt.” Broer Mats, nu speler van AZ, werd ook pas toen hij achttien was door NAC opgepikt. "Ik weet niet wat ze in Breda tegen de Seuntjens’ hadden.” Zijn grijns spreekt boekdelen. Vanavond spelen de broers weer eens tégen elkaar. Ze hebben het er wel over samen, maar elkaar gek maken is er niet bij. 
Seuntjens verwierf in zijn periode bij FC Den Bosch de bijnaam ‘Seun of God’. Het bijbehorende spandoek, vervaardigd door de fans van de blauwwitten, verhuisde mee naar Telstar en daarna ook naar VVV-Venlo. Het zijn van die dingen die men doet voor een speler die het in zich heeft als cultheld door het voetballeven te gaan. Zo scoorde hij in zijn eerste jaar in Venlo 28 keer. Om daarna doodleuk uit de spits gehaald te worden en op het middenveld te belanden. "Ja, dat lijkt misschien vreemd, maar is het niet. Ik heb bij Den Bosch ook twee jaar op het middenveld gespeeld. Als ik op een bepaalde positie nodig ben, speel ik daar. Klaar. Daar doe ik niet moeilijk over.” Feit is dat Seuntjens bij VVV-Venlo bezig is aan een sterk seizoen. Het oogt  misschien niet allemaal even fraai, maar hij is enorm belangrijk voor de balans in het elftal. "Ik vind dit een prettige positie. Ik voel me fijn, kom veel aan de bal, weet wat er van me verlangd wordt. Geen probleem.”
Of hij een voetbaldroom heeft? "Absoluut. Spelen in Engeland. Een écht voetballand. Dat spreekt me enorm aan. De entourage in de stadions. Voetbal leeft enorm. Dat zou ik nog wel eens willen meemaken.” Dan zal dat prachtige spandoek ongetwijfeld ook weer mee verhuizen. "Seun of God”. Dat snappen ze in Engeland ook wel...  Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec