Nieuws

KELECHI NWAKALI OP HUURBASIS VAN ARSENAL FC

VVV-Venlo en Arsenal hebben de afgelopen weken gewerkt aan een huurovereenkomst die vandaag zijn afronding krijgt. De clubs waren al langer akkoord over de huur van Nwakali maar het verkrijgen van de noodzakelijke documenten voor zijn overgang nam enige tijd in beslag.  

In de komende dagen ontvangt Nwakali de definitieve verblijfs- en tewerkstellingsvergunning. Na ontvangst van de tewerkstelllingsvergunning mag Nwakali voor onze club uitkomen.

Kelechi Nwakali is een rechtsbenige Nigeriaanse jeugdinternational die bij voorkeur als middenvelder speelt. Tijdens het WK voetbal O17  in 2015 werd Nwakali uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, waarmee hij een jaar later een overstap naar Arsenal afdwong. Nwakali is niet onbekend met het Nederlandse voetbal. Vorig jaar speelde Nwakali namelijk op huurbasis voor MVV Maastricht. Hier speelde hij maar liefst 29 competitieduels en scoorde 2 keer.

Ook dit seizoen keert Nwakali dus terug naar Limburg en mag hij zijn kwaliteiten gaan tonen in de Eredivisie. Manager Stan Valckx is in ieder geval erg blij met zijn komst: "Nwakali stond al langer op het lijstje van VVV-Venlo, maar het was afwachten tot al het papierwerk rond zou komen. Uiteindelijk is het fijn dat alles toch afgerond kon worden op de zogenoemde Deadline Day’’, dat vond ook Algemeen Directeur Marco Bogers.

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec