Nieuws

HET GEELZWART RONDOM VVV-VENLO - FC GRONINGEN

Zelden zo’n overrompelend begin gezien van VVV-Venlo. Bijna vanaf de aftrap werd FC Groningen het mes op de keel gezet. De noordelijke ploeg kreeg amper tijd om adem te halen. Al binnen een halve minuut kopte Lennart Thy maar rakelings voorlangs en een minuut later was het al 1-0 dankzij Vito van Crooij. En voor Groningen goed en wel besefte wat er gebeurde, had Lennart Thy alweer bijna raak geschoten. Met meer geluk dan wijsheid keerde doelman Padt zijn schot. Toch eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en daar was iedereen eigenlijk best tevreden mee.

De spelers kwamen natuurlijk weer niet alleen het veld op voor de aftrap van de wedstrijd. Ze werden weer vergezeld door zeer enthousiaste KoelKids. Dat waren dit keer Ruben Verstappen, Quinn van Tulden, Koen Driessen, Jente Wekenborg, Romeo op de Laak, Siem Cornelissen, Per Reijnders, Boy Hoeijmakers, Sydney Kroh, Sjors Janssen en Sophie Knaab. De jeugdspelers van VVV-Venlo O11 liepen met de spelers van FC Groningen mee. Dat waren Bennet Driesch, Hamza Ammi, Indy Hermkens, Glenn Schouten, Luca van de Velden, Stijn van Bussel, Youri Budding, Thijn van Kaathoven, Jay de Graef, Thijs Vosbeek en Tom des Bouvrie. Mascotte van de Week was Xavi Repping en de vlaggendragers waren dit keer Bram van Wijlick en Sil Reijnders.

Fan of the Match was dit keer Thom Geurts. Thom is 7 jaar en heeft het de laatste maanden behoorlijk moeilijk gehad. Zijn moeder moest in november een operatie ondergaan en kon daardoor niet zelf voor Thom zorgen. Kleine Thom is een erg gevoelige jongen die het daar erg moeilijk mee had. Hij heeft ook moeite met grote veranderingen, maar hij heeft het geweldig opgepakt. Hij is superlief voor zijn mama en helpt zijn papa en zusje ook goed mee in huis. Thom is een enorme fan van VVV-Venlo en lid van de KoelKids en als papa in het stadion zit, kijkt hij met mama thuis de wedstrijd op televisie. Thom verdiende de VIP-behandeling die hij kreeg bij de wedstrijd tegen FC Groningen dan ook volop! Hij mocht aan de hand van scheidsrechter Edwin van de Graaf mee het veld op.

Na de eerste helft gingen de spelers genieten van een welverdiend kwartiertje rust. De leden van de partnerclub van de week, SV Venray, gingen de omgekeerde weg. De vereniging is een van de grootste amateurclubs van Limburg, met ongeveer 1.500 leden. Het vlaggenschip van de club speelt dit seizoen in de 1e klasse D. Bekende spelers als Noud Janssen, Edward Linskens, Jos Luhukay, Freek Thoone, John Vievermans en Reinold Wiedemeijer zetten hun eerste voetbalstappen in Venray. De jeugdspelers Sven Brands, Quin van Heeswijk, Juul Janssen, Bas Simons en Mike van de Ven deden mee met Latje Trappen, maar alleen Sven en Quin schoten ieder één keer raak.

Aan de andere kant waren de G-voetballers van SSS Overloon en VET Tegelen actief. Het publiek zag de volgende sportievelingen in actie tijdens de shoot-out: uit Overloon kwamen Kay Loenen, Lindi Maas, Kees Gottenbosch, Arie Cuppen, Nada Beer, Sven Huberts. Uit Tegelen kwamen Daniel Boonen, Stijn Timmermans, Damian Kuipers, Patrick Beers, Rene de Vries, Thijs Douven. Ze hadden de avond van hun leven!

Na de hervatting golfde het spel op en neer. FC Groningen had een optisch overwicht maar VVV-Venlo kreeg de beste kansen. In de stand kwam geen verandering meer. Het bleef 1-1 en Nils Röseler werd uitgeroepen tot MediaMarkt Man of theMatch in de wedstrijd die mede mogelijk was gemaakt door wedstrijdsponsor I-Four C. De AanvoerdersbandPartner was Drukkerij Knoops, dus aanvoerder Danny Post mocht zijn band na afloop inleveren. Na afloop konden onze partners in de Rabobank Venlo BusinessLounge genieten van heerlijke haring van Die 2 brüder von Venlo.

Daarmee kwam een einde aan de enige wedstrijd die VVV-Venlo dit seizoen op een vrijdag moest afwerken. En komende zaterdag staat alweer de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Vitesse uit Arnhem op bezoek.

CLUBLIEFDE #ISVVV

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec