Nieuws

VVV-VENLO - JVC CUIJK 4-1

VVV-Venlo speelde woensdagavond een oefenduel tegen derde divisionist JVC uit Cuijk. Diverse basisspelers bleven bij de Venlonaren aan de kant, maar een groot aantal stond toch aan de aftrap bij het treffen in Seacon stadion -De Koel -. 

Beide ploegen deden niet erg hun best het spaarzame publiek te vermaken. De thuisclub viel aan, de gasten verdedigden. Kansen leverde dat niet op. Het eerste schot op doel viel na een kleine 25 minuten te noteren. De JVC-doelman had de handen vol aan een hard schot van Tissoudali. De van Le Havre gehuurde aanvaller bleef de gevaarlijkste man aan Venlose zijde, maar zijn schoten troffen geen doel. 
Langzaam voerde VVV-Venlo het tempo op en dat leverde een aantal mogelijheden op. Een knal van Amenyido trof geen doel: zijn schot werd kort voor de lijn gekraakt. Ook een harde uithaal van Antonis werd geblokt. Het was Lennart Thy die in de 41e minuut de openingstreffer scoorde. Van dichtbij stiftte hij de bal fraai over de keeper. 1-0 was ook de ruststand. 

Na rust zakte het tempo weer en kon JVC het te makkelijk bijbenen. Sterker nog, de gasten kregen de eerste mogelijkheden, maar bij een harde vrije schop en bij een tweetal schoten vanaf een meter of vijftien was Delano van Crooij in het Venlose doel op zijn post. 
Uiteindelijk waren het toch de Venlonaren die de marge verdubbelden. Thy zag een eerste schot geblokt, maar in de rebound zorgde hij simpel voor 2-0.  Meteen na zijn goal werd Thy gewisseld en kwam Juul Respen in zijn plaats. De Meijelnaar kreeg binnen een paar minuten twee kansen, maar beide malen kwam de keeper als winnaar uit de bus. 

Ook invaller Lugman Bezzat deed van zich spreken. Zijn harde schot werd nog gekeerd, maar in de rebound stiftte Tissoudali de bal meesterlijk over de keeper in het netje: 3-0. Kort voor tijd zorgde Tissoudali nog voor de 4-0 door van dichtbij hard raak te schoeten na voorbereidend werk van Labylle. Door een van richting veranderd schot werd het pal voor tijd nog 4-1. En daar bleef het uiteindelijk bij in Venlo.

VVV-Venlo - JVC Cuijk 4-1. 
Doelpunten: 41. Thy 1-0, 61. Thy 2-0, 76. Tissoudali 3-0, 88. Tissoudali 4-0, 90. 4-1. 
Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Janse, Van Bruggen, Röseler (79. Rijkers) en Janssen; Labylle, Leemans (46. Nwakali) en Antonis; Tissoudali, Thy en Amenyido (67. Bezzat). 
Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec