Nieuws

VVV-VENLO IN CATEGORIE II

VVV-Venlo is door de licentiecommissie van de KNVB op basis van de jaarcijfers van het seizoen 2016-2017 en de prognose voor dit lopende seizoen ingedeeld in categorie II. Dit is conform verwachting. VVV-Venlo werd op basis van de ingediende begroting voor seizoen 2017-2018 ingedeeld in categorie III.

Directeur Marco Bogers: "Deze indeling was ons al geruime tijd bekend en ook conform verwachting. De afwijking ten opzichte het meetmoment ‘begroting 2017-2018’ waarin we zijn ingedeeld in categorie III, wordt veroorzaakt door een verschil in de personeelskostenratio. Op dit rapportagemoment werden in het afgelopen boekjaar 2016-2017 minder punten behaald dan dit lopende seizoen. De club staat er financieel prima voor en het is zaak hier voortdurend alert op te zijn. We zijn ook met onze financiële cijfers op dit moment een keurige middenmoter in de Eredivisie en we doen er alles aan dit te continueren.”

De categorie-indeling is onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële positie van de clubs worden door middel van een puntensysteem drie keer per jaar beoordeeld. Per rapportagemoment is er een categorie-indeling.

Vanaf het seizoen 2018-2019 wordt er overigens een nieuw systeem gehanteerd dat door de KNVB onlangs bekendgemaakt is.

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec