Menu

FAQ Wedstrijdbezoek

Een wedstrijd in het betaald voetbal bezoeken in coronatijd. Een expeditie naar de Noordpool is er niets bij… Alle regelgevingen maken het er niet gemakkelijk op. En soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dat is niet erg. Bij VVV-Venlo zullen we er alles aan doen om jou te laten genieten van een fantastisch wedstrijdbezoek ‘op d’n berg’ in De Koel.

Op deze pagina vind je dan ook alle informatie die je nodig hebt voor de thuiswedstrijden van VVV-Venlo waarbij een coronatoegangsbewijs of volledige vaccinatiebewijs verplicht is. Toegang tot de wedstrijden in de maanden juli en augustus is mogelijk middels de coronacheck-app. Dit houdt in dat je een (negatief)testbewijs óf vaccinatiebewijs óf herstelbewijs dient te hebben wanneer je naar De Koel komt. Door publiek met coronatoegangsbewijs binnen te laten is het voor de club toegestaan om de 1,5 meter maatregel los te laten en daardoor meer mensen te verwelkomen binnen onze poorten. Uiteraard verzoeken we je nog steeds vriendelijk thuis te blijven indien je gezondheidsklachten hebt die op het coronavirus zouden kunnen duiden.

Uiteraard roept dit alles veel vragen op. Door middel van deze FAQ’s proberen we al jullie vragen zoveel mogelijk te beantwoorden. Leven er, na het lezen van deze FAQ’s, bij jou nog andere vragen, dan kun je contact opnemen met de receptie van VVV-Venlo via mail of telefoon.

Wat heb ik nodig om een thuiswedstrijd van VVV-Venlo te bezoeken?
Het bezoeken van een wedstrijd is enkel toegestaan met een volledig vaccinatie- óf herstelbewijs of een negatieve coronatest, afgenomen binnen 24 uur voor de wedstrijd. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een seizoenkaart of toegangskaart voor de desbetreffende wedstrijd.

Hoe kan ik mijn vaccinatiebewijs of negatieve test laten zien?
Via de app ‘CoronaCheck’ kun je een QR-code laten uploaden. Deze QR-code wordt bij binnenkomst gescand en laat zien dat je een geldig vaccinatiebewijs of negatieve test hebt. Voor meer informatie verwijzen we je door naar deze website: https://coronacheck.nl/nl/

Waar kan ik mij laten testen?
Via https://www.testenvoortoegang.org  is het mogelijk om een testafspraak te maken. Als je een afspraak maakt kun je zien welke tijdstippen en locaties beschikbaar zijn. In Venlo en regio zijn verschillende testlocaties.

Hoe lang voor de wedstrijd moet ik mij laten testen?
Als je een test hebt gedaan ontvang je gemiddeld binnen een uur de uitslag van deze test. De uitslag kun je vervolgens ophalen in de ‘CoronaCheck’ app. Deze test moet binnen 24 uur voor de start van de wedstrijd afgenomen worden. Supporters die in het bezit zijn van een testuitslag die ouder dan 24 uur is, kunnen wij helaas niet toelaten in het stadion.

Hoe lang geleden moet ik volledig gevaccineerd zijn voordat ik zonder test naar het stadion mag komen?
Als je langer dan 2 weken volledig gevaccineerd bent, kun je zonder test het stadion betreden. Ben je minder dan 2 weken geleden volledig gevaccineerd, dan dien je alsnog een test te doen via testen voor toegang.

Ik ben volledig gevaccineerd of heb een negatieve test maar heb toch klachten die passen bij corona. Moet ik dan thuisblijven?
Wij adviseren iedereen die klachten heeft thuis te blijven, ook al ben je volledig gevaccineerd of heb je een negatieve test in bezit.

Hoeveel mensen mogen er in het stadion?
In totaal mag het stadion voor tweederde van de capaciteit gevuld worden. Voor Covebo Stadion - De Koel - betekent dat, dat er in totaal 5.300 supporters welkom zijn.

Op welk tijdstip mag ik het stadion betreden tijdens de wedstrijd?
Samen zullen we ervoor gaan zorgen dat alle supporters binnen anderhalf uur voor de wedstrijd zo verdeeld mogelijk binnenkomen. Hierdoor voorkomen we lange wachtrijen en zorgen we er samen voor dat iedereen op tijd binnen is om de aftrap van de wedstrijd te zien.

Hieronder is een schema weergegeven van de tijdsloten per tribunevak en verzoeken wij onze supporters dringend om je aan onderstaande tijdsloten te houden gedurende alle thuiswedstrijden in de coronaperiode.

Ingang tunnel:
Z3/Z4/Z5: Tussen 90 en 60 minuten voor de wedstrijd.
Z1/Z2/Z6/Z7: Tussen 60 en 30 minuten voor de wedstrijd.
W4/W5/W6: Tussen 60 en 30 minuten voor de wedstrijd
VN + VW: Tussen 40 en 10 minuten voor de wedstrijd

Ingang Oost:
O4/O5: Tussen 90 en 60 minuten voor de wedstrijd:
O3: Tussen 90 en 60 minuten voor de wedstrijd.
O2: Tussen 60 en 30 minuten voor de wedstrijd.
O1: Tussen 40 en 10 minuten voor de wedstrijd.

Welke supporters hebben het eerste recht op het bezoeken van de wedstrijd?
Als er 5.300 kaarten verkocht zijn is het stadion uitverkocht. Seizoenkaarthouders hebben dus gegarandeerd plek bij de thuiswedstrijden. Vervolgens verkopen we kaarten via de losse verkoop totdat de maximale capaciteit bereikt is. Let op: Als de maatregelen nog aangepast worden kan het zijn dan bovenstaande werkwijze aangepast wordt.

Dien ik mij in het stadion nog aan de 1,5 meter regel te houden?
Door publiek met coronatoegangsbewijs binnen te laten mogen we de 1,5 meter maatregel loslaten en daardoor meer mensen verwelkomen binnen ons stadion. Je hoeft dus geen rekening te houden met deze regel.

Moet ik als seizoenkaarthouder een los ticket bemachtigen voor competitiewedstrijden?
Nee, dat is niet nodig. Je kunt gewoon binnen met jouw eigen seizoenkaart.

Ik heb een plaats op de staantribune. Mag ik daar ook staan?
Nee, iedere supporter dient de wedstrijd zittend te bekijken. Enkel als je van of naar je stoel gaat, drinken gaat halen of naar de wc gaat, mag je de stoel verlaten. Op de O-tribune, waar geen stoelen staan, dient iedereen ook te gaan zitten op de aangegeven plaatsen.

Dien ik een mondkapje te dragen in het stadion?
Nee, mondkapjes zijn niet meer verplicht in Nederland en hoeven niet gedragen te worden. Wil je wel een mondkapje dragen dan is dat uiteraard toegestaan.

Zijn de horecapunten open tijdens de wedstrijd?
Voor, tijdens en na de wedstrijd zijn alle horecapunten open om ook de innerlijke mens goed te kunnen verzorgen.

Is het Fancafé open gedurende deze periode?
Het Fancafé is geopend tijdens deze periode. Echter dienen wij ons hier aan de horecaregels te houden en dient iedereen te zitten op 1,5 meter afstand van elkaar.

Heb je, nadat je alles gelezen hebt wat hierboven aangegeven is, nog steeds vragen? Neem dan contact op met de receptie van VVV-Venlo. Dat kan via mail (klik hier) óf telefonisch via 077-3515806.

We ontvangen je graag snel weer thuis  in Covebo Stadion - De Koel -!