Menu

Historie

Tot 1972 werkte VVV-Venlo zijn thuiswedstrijden af aan De Kraal, het oude stadion waarvan de resten nog te zien zijn op korte afstand van het huidige Covebo stadion - De Koel -.

Ver hoefde de club echter niet te verhuizen: op een steenworp afstand van de Kraal werd de Koel als nieuwe stadion betrokken. Het stadion dankt zijn oer-Venlose naam aan het feit dat het gebouwd is in een kuil die is ontstaan uit een zandafgraving. Het gebied stond destijds al bekend als ‘de koel van Hecker', een groeve waar jarenlang zand werd gewonnen voor de na-oorlogse opbouw van de stad. Het stadion aan de Kaldenkerkerweg behoorde sinds de opening tot een van de meest unieke stadions van Nederland: de spelers moeten via een lange betonnen trap de gang naar het speelveld maken. Op 19 maart 1972 speelde VVV zijn eerste wedstrijd in De Koel. Tegenstander was SC Cambuur. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

In 2003 werd het toenmalige stadion grootscheeps verbouwd en sinds 2005 is hoofdsponsor Seacon de naamgever. Vanaf 14 januari is de naam aangepast naar Covebo Stadion - De Koel -.

Sinds kort is VVV-Venlo formeel eigenaar van het stadion na een overname van gebouwen en gronden van de oude eigenaar, de gemeente Venlo. Momenteel worden er plannen gemaakt voor een grootscheepse uitbreiding en vernieuwing van het stadion.

Sinds kort is het mogelijk de diverse ruimtes in het stadion af te huren voor feesten, partijen, presentaties, vergaderingen enzovoorts. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VVV-Venlo: info@vvv-venlo.nl 

mf2