Menu

Drie belangrijke punten

vrijdag 14 februari 2020

Op vrijdag 14 februari kwam Heracles Almelo op bezoek bij VVV-Venlo. De wedstrijd die oorspronkelijk gepland stond op zaterdagavond 15 februari werd door de KNVB naar Valentijnsdag gehaald. Bij VVV-Venlo keerde Hans de Koning weer terug aan het roer en hij kon beschikken over een vrijwel volledig fitte selectie, enkel de geblesseerde Bastiaans ontbrak in de selectie.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Darfalou maar de bal ging enkele meters naast het doel van doelman Blaswich. Vervolgens kwam er veel dreiging van de uitstekend spelende Yeboah. Al in de vijfde minuut moest aanvoerder Pröpper aan de noodrem trekken om Yeboah te stoppen. Het leverde hem een vroege gele kaart op!

VVV kreeg steeds meer de wedstrijd onder controle en Heracles kwam niet aan het voetballen toe. In de 21ste minuut was daar dan de eerste serieuze dreiging van Venlose zijde. Heracles kreeg de bal niet weggewerkt en door heel wat geklungel kon Opoku de bal klaarleggen voor Post. Post bedacht zich geen moment en schoot de bal tegen de touwen: 1-0!

Meteen na de 1-0 was het Darfalou die bijna het tweede doelpunt van de dag kon maken. Hij zag zijn inzet net over het doel gaan, wat een kans! VVV speelde gecontroleerd en had Heracles in bedwang. Vlak voor rust werd Darfalou naar de grond gewerkt maar scheidsrechter Oostrom zag er geen strafschop in.  Ruststand: 1-0.

Na de rust wisten de mannen van Hans de Koning lang de wedstrijd volledig onder controle te houden. 15 minuten voor tijd begon Heracles voor het eerst aan te dringen maar de Venlose verdediging liet zich niet zomaar passeren. De verdediging stond als een huis en het minste geringste gevaar werd meteen opgeruimd en de bal werd zowat het stadion uitgewerkt. VVV wilde de overwinning over de streep trekken, hoe dat deed er niet toe! Het loeren op de counter leek vervolgens zijn vruchten af te werpen. Yeboah ging naar de grond en scheidsrechter Oostrom wees resoluut naar de stip. Maar dan? De VAR hield het Venlose publiek minutenlang in spanning, uiteindelijk werd de strafschop geannuleerd.

In de slotfase van de wedstrijd heerste er grote spanning in Covebo Stadion – De Koel -. Na maar liefst 6 minuten extra speeltijd werd de overwinning over de streep getrokken. VVV had genoeg aan één doelpunt en behoudt hiermee haar ongeslagen status in 2020. 

Volgende week zaterdag 22 februari maken we de verre reis naar FC Groningen.

VVV-Venlo – Heracles Almelo 1-0 ( 1-0 )
21. Post, 1-0.
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom
Gele kaarten: R. Janssen (VVV-Venlo), Pröpper, Breukers, Cijntje (Heracles)
Toeschouwers: 5.694

VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen, Bruns, Post, Van Ooijen ( 78. S. Janssen ), Opoku ( 90+5. Gelmi ), Darfalou, Yeboah ( 86. Sinclair ).

Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Pröpper ( 90+3. Szoke), Knoester, Hardeveld, Osman, Mauro Junior, Kiomourtzoglou, Van der Water ( 62. Cijntje ), Dessers, Burgzorg ( 62. Bijleveld ).

mf2