Menu

Aftrap VVV-Venlo Scholentour

donderdag 7 november 2019

Op donderdag 7 november vond de aftrap van de VVV-Venlo Scholentour plaats. Deze tour staat in het teken van bewustwording van sportiviteit, respect, bewegen en een gezonde levensstijl bij basisschoolkinderen. 50 kinderen uit groep 7a en 7b van de Titus Brandsma basisschool brachten als eerste dit seizoen een bezoek aan Covebo Stadion - De Koel -. Hier werden de hele dag verschillende workshops en clinics gegeven om de kinderen een inkijk te geven in het leven van een profvoetballer en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarnaast waren er ook de hele dag twee jeugdspelers van VVV-Venlo bij aanwezig, namelijk Guus Willemse en Luuk Vosselman.

De ochtend begon met een gezamenlijke warming-up. Hierna werden drie verschillende workshops bezocht in het Lindeboom Voetbal Café en de Rabobank Businesslounge. De eerste workshop stond in het teken van sportiviteit en respect en werd gegeven door Hannan Sabbab. Zo leerden de kinderen aan de hand van kaarten met gebeurtenissen over sportiviteit en respect op het veld, in de kleedkamer maar ook op school en thuis. Daarna volgde een workshop over voeding, met dank aan Marjolein Peussens van Brandstof Voedingscoach, waarin aandacht werd besteed aan de schijf van vijf en gezonde voeding.

Voordat de laatste workshop van start ging, was er een kleine pauze en konden de kinderen ook nog even naar de training van de selectie van VVV-Venlo kijken. In de laatste workshop van deze ochtend leerden de kinderen hoe ze sterker in hun schoenen kunnen staan en hoe ze weerbaarder kunnen worden. BOEI bracht deze workshop op een leuke en leerzame manier over aan de kinderen in de persoon van Anke Giesberts. Hierna werd deze leerzame ochtend afgesloten met een gezamenlijk lunch.

Het programma na de lunch stond volledig in het teken van sportiviteit. Zo werd er, op het jeugdcomplex van VVV-Venlo, een voetbalclinic gegeven. Guus en Luuk waren ook hier weer aanwezig om samen met de kinderen te sporten en hen van ‘tips en trucs’ te voorzien. De kinderen werden in groepen opgedeeld en daarna stond er een afwerk-, dribbel- en partijvorm op hen te wachten. Deze oefenvormen werden afgewisseld met verschillende spellen waarbij de kinderen ook erg fanatiek streden voor de winst.

Voordat iedereen huiswaarts keerde werd er gezamenlijk afgesloten in het Lindeboom Voetbal Café en nog een groepsfoto gemaakt. Alle kinderen vonden het een leerzame, maar vooral leuke dag in en rondom Stadion De Koel.

mf2