Menu

Als1Team Challenge finisht bij VVV-Venlo

vrijdag 27 augustus 2021

Donderdag 26 augustus fietste Arnoud Nijhuis Covebo Stadion - De Koel - in. Op zich geen spannende activiteit… Maar als je weet dat Arnoud het Möbius syndroom heeft, dan is het meteen een ander verhaal.

Wat is het Möbius-syndroom? Bij de geboorte van Arnoud bleek hij klompvoeten te hebben en was zijn linker kant minder ontwikkeld. Hij heeft een klein handje en mist spierkracht en spieren in de schouder. Bij Arnoud ontbreekt daarnaast de gezichtsuitdrukking. Hij kan bijvoorbeeld niet lachen en heeft beperkte beweging van de tong, waardoor hij spraakproblemen heeft.

Bij zijn geboorte werd er verteld dat Arnoud weinig zou kunnen. Door te sporten is Arnoud zijn lichaam sterker geworden en vertegenwoordigde hij zelfs Nederland op de Paralympische Zomerspelen 2016 in Brazilië. Arnoud vindt het belangrijk dat iedereen met een beperking de mogelijkheid krijgt om te sporten. Daarom rijdt hij de Als1Team Challenge, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. Arnoud fietst tijdens deze challenge van 22 t/m 28 augustus in 1.400 kilometers Nederland rond. Arnoud was zeer enthousiast over zijn ontvangst in Covebo Stadion - De Koel -: “Fantastisch, hoe mooi is het dat ik hier mag finishen! Dit heb ik nog nooit mee gemaakt, fantastisch.” En, gevolgd door een grote lach: “Niks kan dat deze reis nog overtreffen…”

VVV-Venlo ondersteunt Fonds Gehandicaptensport als één van haar landelijke Goede Doelen en daarmee ook de Als1Team Challenge. Arnoud finishte deze donderdag zijn dagroute daarom door De Koel in te fietsen door de befaamde ‘tunnel’. Daar werd de tussenstand van het geldbedrag bekend gemaakt, dat ten goede komt aan Fonds Gehandicaptensport.

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dicht bij huis mogelijk te maken. VVV-Venlo en de VVV Foundation dragen daag graag een steentje aan bij.

Arnoud finisht overigens zijn challenge op 28 augustus in Hardenberg. Meer info over de Als1Team Challenge? Klik hier.

www.als1team.nl

mf2