Menu

AZ - VVV-Venlo 0-0

zondag 11 februari 2018

De verliespartij tegen Willem II was een stevige domper voor VVV-Venlo na vijf wedstrijden op rij zonder nederlaag. De vraag was of AZ de meest geschikte opponent was om die bittere pil weg te spoelen. In elk geval was de opstelling van de Venlonaren wel ietwat gewijzigd ten opzichte van het midweekse treffen in Tilburg. Promes ontbrak door een blessure en werd achterin vervangen door Van Bruggen. Post nam zijn plek centraal op het middenveld weer in. Rutten keerde rechts achterin terug in de basis ten koste van Dekker. Voorin begon Hunte in plaats van Opoku terwijl Castelen zijn debuut in de basis maakte voor VVV-Venlo. Vito van Crooij begon op de bank.

Op de kop af 66 VVV-fans waren meegekomen om hun favoriete elf in het verre Alkmaar aan te moedigen. Joeksig. Het duurde bijna twee minuten eer VVV voor het eerst in balbezit kwam, maar het werd wel meteen gevaarlijk. Castelen lokte slim een overtreding uit. Doelman Bizot had alle moeite met de pegel van Leemans die volgde. Daarna was het AZ wat de klok sloeg. VVV had alle moeite om in balbezit te komen en als dat al eens lukte, had de thuisclub de bal snel weer terug veroverd. Diverse keren werd het Venlose doel al in de openingsfase onder vuur genomen. Eén keer greep Unnerstall sterk in, de andere keren werd niet goed gemikt door de Alkmaarse voorwaartsen Weghorst en Mats Seuntjens. 

Toch was VVV andermaal gevaarlijk in een tegenstoot. Hunte speelde Castelen aan die na een loopactie uithaalde. De bal ging maar rakelings naast. Een tegenvaller was kort daarna het uitvallen van Damian van Bruggen. Hij raakte geblesseerd en werd vervangen door Jens Janse. AZ bleef drukken, maar serieuze kansen bleven uit. En de Venlose tegenstoten waren zeldzaam, maar levensgevaarlijk. In de 28e minuut werd Thy diep gestuurd. Zijn harde schuiver ging maar rakelings voorlangs.

In de 36e minuut kreeg AZ zijn beste kans. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Koopmeiners nam plaats achter de bal maar mikte veel te hoog. VVV kwam weer met de schrik vrij. In die fase kregen de Venlonaren iets meer grip op het spel van AZ, zonder daarbij lang in balbezit te blijven. Wel werd de opbouw van de Alkmaarders met meer succes verstoord. 
Op slag van rust mocht de vrijstaande Wuijtens nog inkoppen, maar hij mikte niet zuiver. De ruststand was 0-0. 

Na rust speelde VVV in een iets andere veldbezetting. Post was naar achteren gehaald. Janse ging rechtsachter spelen en Rutten schoof door naar het middenveld. De druk van AZ hield aan. Een schot van Weghorst werd door Unnerstall gered. 

De druk hield aan, maar kansen bleven uit. Na een kleine zeventig minuten kwam Johnatan Opoku het veld in voor de moegestreden Castelen. De tegenstoten werden spaarzamer, maar VVV hield stand. Het doel van Unnerstall werd bestookt, maar de Duitse doelman en zijn teamgenoten weigerden te capituleren. Wat AZ ook probeerde, VVV hield stand en pakte een zwaarbevochten punt in Alkmaar. 

AZ - VVV-Venlo 0-0
Scheidsrechter: Allard Lindhout.
Gele kaarten: Bel Hassani (AZ), Castelen, Janssen (VVV-Venlo). 
Toeschouwers:  14.111

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Van Bruggen ( 20. Janse ) en Janssen; Seuntjens, Post en Leemans; Castelen ( 69. Opoku ), Thy en Hunte ( 87. Van Crooij ).

mf2