Menu

Bekeravontuur tegen Den Bosch

dinsdag 27 oktober 2020

Na het echec van afgelopen zaterdag was er dinsdag 27 oktober de kans voor VVV-Venlo om de eer te herstellen in Covebo Stadion - De Koel -. Tegenstander in de TOTO KNVB Bekercompetitie: FC Den Bosch. De eerstedivisionist draait niet bepaald lekker in de Keuken Kampioen Divisie. Een 16e plek is ongetwijfeld niet wat coach Erik van der Ven voor ogen heeft met zijn mannen aan het einde van de competitie. Maar in de beker tellen de competitieresultaten niet mee en wordt resultaat bepaald door de vorm van de dag.

Bij VVV-Venlo had trainer Hans de Koning te kampen met een schorsing voor centrale verdediger Chris Kum. Zijn positie in de laatste linie werd vanavond ingenomen door Roy Gelmi. Samen met Arjan Swinkels vormde hij het hart van de verdediging. Op linksback was er plaats ingeruimd voor Steffen Schäfer. Dat betekende de eerste officiële minuten van het seizoen voor de Duitse verdediger. Hij verving zijn Duitse collega Lukas Schmitz, die kampte met een lichte blessure, overgehouden aan de wedstrijd tegen Ajax. Ook in de startelf: Ante Ćorić, die daarmee zijn basisdebuut mocht maken. Verder bij VVV-Venlo: géén Hupperts, géén John en géén Kirschbaum.

In de eerste fase van de wedstrijd speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Veel gevaar was er niet te ontwaren voor beide doelen. Delano van Crooij moet zichzelf na een dik kwartier in een oase van rust hebben gewaand, daar waar hij zaterdag al twee keer een vijandelijke bal het doel in had zien verdwijnen. Na 19 minuten kwam het eerste gevaar van een voet in geelzwarte dienst. Een voorzet van Vito van Crooij werd afgeslagen. Het was Tobias Pachonik die besloot het afgeketste leer in één keer op zijn slof te nemen. Via een verdediger belandde de bal echter in de handen van de Bossche keeper Sikking. Het was de eerste aanzet tot meer gevaar van Venlose kant. Dat volgde in de 26e minuut, toen Evert Linthorst zichzelf met een prachtige actie vrijspeelde op de punt zestien. Met rechts vuurde hij op het doel van Sikking, maar die was op zijn post. Een kleine tien minuten later verwierf Zinédine Machach zich vrije doortocht richting het Bossche doel. Hij werd echter op onreglementaire wedstrijd afgestopt door een blauwwitte verdediger. De toegekende vrije trap op twintig meter van het doel, was een prooi voor Vito van Crooij. Hij had een hoogstandje in gedachten, maar mikte de bal net over de driehoek. VVV-Venlo was het dichtst bij de 1-0 na 37 minuten. Tobias Pachonik produceerde één van zijn befaamde voorzetten. Georgios Giakoumakis schatte die bal op waarde en caramboleerde ‘m richting het doel van Sikking. De Griekse spits sloeg zijn handen echter voor zijn gezicht toen hij de bal op de lat zag belanden. Zo dichtbij waren de Venlonaren vanavond nog niet geweest. Het toonde wel dat VVV de Bosschenaren bij de strot had. Het enige wat er nog moest gebeuren was doorduwen en scoren. Dat dát juist aan de andere kant gebeurde, had niemand kunnen bevroeden. Het was in de 43e minuut het midden tussen een voorzet en een schot van een Bossche speler, een bal die Delano van Crooij niet onder controle kreeg. Postema was er als de kippen bij om deze halve kans te promoveren tot doelpunt: 0-1. Dat betekende dat VVV-Venlo totaal tegen de verhouding in ging rusten met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft keerde Ante Ćorić niet terug aan de aftrap. Hij werd vervangen door Simon Janssen. Het was Den Bosch die het eerste kansje liet aantekenen na de thee. Een gevaarlijk schot van een Bossche aanvaller werd weggekopt ten koste van een corner, die verder niets opleverde voor de bezoekers. Trainer Van der Ven wisselde kort na rust ( 51e minuut) Van Zutphen voor Van Hedel. Het was Hornkamp die na toen minuten in de tweede helft de volgende goede schotkans kreeg. Hornkamp drukte af maar mikte echter ruim naast het doel van Delano van Crooij. Het was hét signaal voor VVV-Venlo dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Na 57 minuten was daar al meteen het resultaat naar: Georgios Giakoumakis was het die de stand gelijk trok na een goede individuele actie van Zinédine Machach. Diezelfde Machach werd na zijn beslissende vooractie meteen gewisseld ten faveure van Jafar Arias. Een wereldwissel, naar het bleek, want koud in het veld wist de 25-jarige spits wel raad met slecht uitverdedigen van FC Den Bosch. Een totaal uit de richting gekopte bal, kwam pardoes voor de voeten van de Antilliaan. Hij drukte zelfverzekerd af: 2-1. En zo was de voor rust opgelopen achterstand binnen twee minuten weggepoetst. Een mentale opsteker voor de geelzwarten, die meteen probeerde door te drukken. Toch duurde het nog tot de 72e minuut voordat VVV-Venlo wederom het net wist te vinden: Evert Linthorst zette goed door en verdiende binnen de zestien van de Bosschenaren een strafschop. Daar ging, wie anders, Georgios Giakoumakis achter staan. Hij bleef koel: 3-1. Meteen daarna kon de Griekse spits onder de douche: hij werd, samen met Danny Post, afgelost door Aaron Bastiaans en Torino Hunte.

Vlak na de strafschop van VVV wisselde FC Den Bosch drie spelers. Mulders, Meerveld en Bolsius verlieten het veld en in hun plaats kwamen Soumaoro, Lambert en Bongiovanni. Het spel speelde op enkele dieptepasses van blauwwitten veelvuldig af op de helft van de gasten uit Den Bosch. Na een keurig opgezette aanval was het Romano Postema die wedstrijd nieuw leven in bracht: 3-2. Het leidde direct tot aan tegenreactie van de Venlonaren die opnieuw veel druk zette richting keeper Sikking die naar een vrije trap van van Crooij de bal wegbokste. Een overtreding van Simon Janssen op zo’n 20 meter voor de goal van VVV leidde tot een vrije trap waaruit een corner kwam die niet tot problemen leidde. Na de 3-2 van Den Bosch kwamen de Bosschenaren tot leven. Veel druk richting Delano van Crooij leidde uiteindelijk niet tot gevaar. In de 90e minuut was het Pachonik die de wedstrijd besliste: 4-2. In de twee minuten blessuretijd wisselde trainer Hans de Koning nog éénmaal. De afgelopen zaterdag debuterende Yahcuroo Roemer betrad het speelveld en Venlonaar Vito van Crooij mocht alvast de kleedkamer gaan opzoeken. Na precies 92 minuten vond scheidsrechter Laurens Gerrets het mooi geweest en blies op zijn fluit.

De Venlonaren kwamen in de tweede helft goed terug in de wedstrijd wat uiteindelijk resulteerde in de 4-2 overwinning. Een belangrijke zege waardoor we donderdag weer in de koker zullen zitten tijdens de loting voor de volgende ronde in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Aanstaande zaterdag om 20:00 uur wacht FC Groningen in het hoge noorden.

mf2