Menu

Bezoek belangrijke politici

woensdag 27 november 2019

VVV-Venlo won zondagmiddag 24 november jl. de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 2-1. Deze belangrijke wedstrijd in Covebo Stadion - De Koel - werd bijgewoond door enkele prominente politici. Zo waren Raymond Knops, Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van Nederland en Dr. Stephan Holthoff-Pförtner, Minister voor Bonds- en Europa-aangelegenheden van deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW), te gast in De Koel. De heren bezochten de Eredivisiewedstrijd in het kader van de steeds intensievere samenwerking tussen de beide landen en de activiteiten die VVV-Venlo op dit gebied onderneemt. Het bezoek is geïnitieerd door NRW-Parlementslid van het Kreis Viersen, Dr. Marcus Optendrenk. Hij is al ruim twintig jaar nauw betrokken bij de grensoverschrijdende contacten van de Venlose voetbalclub.

Buiten de ongeveer 50 Duitse sponsoren die VVV-Venlo in haar netwerk mag begroeten, staan er acht Duitse spelers onder contract in de selectie van de Venlonaren. Daarnaast spelen er een groot aantal Duitse jeugdspelers in de jeugdopleiding en zijn diverse Duitse amateurclubs partnerclub. De maatschappelijke stichting ‘VIA VVV’ ontplooit haar maatschappelijke projecten ook in de Duitse regio rondom Venlo. En als klap op de vuurpijl zijn er iedere wedstrijd zo’n 500 toeschouwers met de Duitse nationaliteit aanwezig in De Koel. De samenwerking gaat zelfs zó ver, dat VVV-Venlo afgelopen zomer ‘Die Mannschaft’ mocht verwelkomen. De nationale ploeg van trainer Joachim Löw belegde haar zomertrainingskamp in Stadion de Koel.

De ‘Duitse connectie’, die binnen de club wordt vormgegeven door Duitsland-vertegenwoordiger van VVV-Venlo, Robert Pinior, blijft in den lande ook zeer zeker niet onopgemerkt. Onlangs lichtte sportzender FOX Sports deze unieke samenwerking uit middels de documentaire ‘Het Gras van de Buren’. De docu meet de grensoverschrijdende samenwerking breed uit. Maar ook in Duitsland is er de nodige aandacht voor de samenwerking met de Nederlandse Eredivisieclub. Voetbalvakblad Kicker wijdde er onlangs een paginagroot artikel aan. Verschillende lokale media in de regio laten zich ook niet onbetuigd en schrijven iedere week over de club. Het draagt allemaal bij aan de bekendheid van VVV-Venlo en haar uiteenlopende grensoverschrijdende activiteiten in de Duitse regio rondom Venlo, met name in de Duitse deelstaat NordRhein Westfalen.

Minister Dr. Holthoff-Pförtner: “Het is bewonderenswaardig om te zien hoe VVV-Venlo zich inzet voor grensoverschrijdende samenwerking tussen de beide grensregio’s. Deze werkwijze is écht uniek te noemen.” Ook zijn Nederlandse collega, minister Raymond Knops, was onder de indruk van de activiteiten die de club op dat gebied onderneemt: “Het is top om te zien hoe VVV-Venlo op alle gebieden grensoverschrijdend te werk gaat, in het bijzonder ook op het gebied van maatschappelijke projecten met kinderen én jongvolwassenen.” Marco Bogers, Directeur van VVV-Venlo, zegt trots: “Het bezoek van deze prominenten en de waardering die zij uiten, zijn uiteraard een mooi compliment voor alle belangrijke zaken die we op dit gebied ondernemen. Het is daarnaast ook een éxtra stimulans om deze activiteiten in de nabije toekomst nóg verder te ontplooien.”

mf2