Menu

Bijzondere Eredivisie van start gegaan

maandag 28 september 2020

Bijzondere Eredivisie van start gegaan in Amsterdam

Afgelopen zondag, 27 september, was het dan zover; de start van de Bijzondere Eredivisie in Amsterdam. Na een lange periode zonder wedstrijden was Amsterdam zondag het decor van de start van de competitie.
Het team werd afgelopen woensdag officieel gepresenteerd aan het grote publiek in Covebo Stadion - De Koel - en mocht diezelfde week nog aan de bak bij de start van de competitie.

Een grote bus vanuit Venlo vertrok zondagmorgen met spelers en fans vol energie richting Amsterdam waar de aftrap werd gegeven van de Bijzondere Eredivisie competitie. De ploeg van trainers Roel Krauth en Esther Wienen speelde de eerste wedstrijd tegen Ajax. Deze wedstrijd werd verloren met 4-1. De Venlonaren begonnen niet veel later vol met positieve energie tegen het team van sc Heerenveen maar ook deze wedstrijd werd helaas verloren met 4-0. Dit mocht de pret absoluut niet drukken. De spelers en trainers kijken terug op een geslaagde dag waarin het team met veel passie en plezier als een hecht team met elkaar speelde. De volgende wedstrijden staan aanstaande zondag 4 oktober gepland. Dan zijn in Almelo FC Groningen en FC Emmen de tegenstanders.

De Bijzondere Eredivisie is een competitie voor voetballers met een beperking die hun droom zien uitkomen door te mogen voetballen voor een profclub.

De Bijzondere Eredivisie wordt mede mogelijk gemaakt door:
De Vriendenloterij, Het Gehandicapte Kind, Welkom Energie, Covebo, vidaXL, ACS Cleaning bv, Seacon Logistics, Resifence.nl en Personato.

Tevens danken wij onze belangrijke partner IKS Noord-Limburg voor de ondersteuning van dit fantastische project!

Speciaal woord van dank ook aan alle voetbalverenigingen uit de regio die binnen hun G-voetbalteam geworven hebben: VV Heijen, SV Venray, Venlosche Boys en MVC’19 Maasbree.

Meer weten over de Bijzondere Eredivisie? Bekijk de volgende link: https://www.bijzondere-eredivisie.nl 

 

mf2