Menu

Bittere pil tegen FC Emmen

zaterdag 26 januari 2019

Met de teruggekeerde Roel Janssen in de basis, was VVV voor het eerst sinds lang weer compleet. Alleen Chris Kum had wat last van een lichte blessure, maar ook hij was fit genoeg om op de bank te beginnen. Emmen mocht gezien worden als een gevaarlijke opponent. Vorige week werd nog verrassend gelijkgespeeld tegen koploper PSV.

De eerste mogelijkheid was voor VVV. Het schot van Sušić ging nipt voorlangs. Aan de andere kant kreeg ook Emmen een kansje, maar de door arbiter Bax toegekende vrije schop draaide ruim naast het doel van Lars Unnerstall. Beide ploegen lieten de bal zoveel mogelijk rondgaan. Gedoseerd aanvallen, luidde het devies, waarbij het nemen van al teveel risico’s uit den boze was.

Het was VVV dat op voorsprong kwam. In de twintigste minuut slingerde Joosten de bal voor het doel. Uit de kluts viel die precies voor de voeten van Opoku die raak volleerde: 1-0. Maar amper vijf minuten later kwamen de gasten al op gelijke hoogte. Bannink sneed naar binnen en schoot niet hard, maar wel zuiver in de lange hoek: 1-1.
Emmen bleek een lastig te bespelen opponent. De ploeg liet de bal makkelijk rond gaan, maar de laatste bal, die een kans moest opleveren, bleef uit. VVV zocht zijn momenten, zoals in de 36e minuut toen Mlapa bij de eerste paal een voorzet van Opoku op waarde schatte. Het bleef bij een hoekschop, waaruit een Emmen-verdediger de bal van de lijn haalde. Twee minuten later mocht Mlapa het weer proberen, maar hij zocht het doel te hoog. En nadat ook Emmen een schotkans miste, was er weer een uithaal van Opoku die net naast schoot. Er gebeurde van alles in Covebo Stadion - De Koel -.

De eerste kans na rust was weer voor VVV. Mlapa opende, Rutten kwam met de voorzet maar Seuntjens schoot de lastige bal over. Toch waren het de gasten die op voorsprong komen. Arias kopte raak na een voorzet van Janssen. De Drentse blijdschap was van korte duur. Opoku scoorde de gelijkmaker maar de VAR had iets gezien. Arbiter Bax stond lange tijd met een vinger tegen zijn oor en besloot uiteindelijk zelf te gaan kijken naar het scherm. Het duurde een minuut of drie, maar de treffer werd alsnog goedgekeurd: 2-2. Lekker!

Tien minuten voor tijd was er een dubbele wissel bij de gasten. De van NEC gehuurde Braken kwam erin, net als Pedersen, die een week eerder twee ker scoorde tegen PSV. De gedurfde wissel leverde niet veel op. Sterker, VVV kreeg nog een kans. Doelman Scherpen was echter paraat bij een schot van de ingevallen Tristan Dekker.
Er moest door alle oponthoud zes minuten nagespeeld worden. Een schot van Sušić werd gepakt door Scherpen. Diep in blessuretijd was het Emmen dat alsnog aan het langste eind trok door een treffer van Ibarguen. Grot kwam nog als breekijzer in het veld, maar de gelijkmaker bleef helaas uit.

VVV-Venlo - FC Emmen 2-2 ( 1-1 ).
Doelpunten: 20. Johnatan Opoku 1-0, 25. Alexander Bannink 1-1, 63. Jafar Arias 1-2, 67. Johnatan Opoku 2-2, 90+5. Michael Chacon Ibarguen 2-3.
Scheidsrechter: Christiaan Bax.
Gele kaart: Rutten, Mlapa (VVV-Venlo), Janssen (FC Emmen).
Toeschouwers: 6.145.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes ( 87. Van Bruggen), Röseler, Janssen ( 79. Dekker), Seuntjens, Post, Sušić, Opoku, Mlapa, Joosten.

mf2