Menu

Boek Jan Klaassens gepresenteerd

dinsdag 30 juli 2019

Afgelopen zaterdag, na afloop van de Herman Teeuwen Memorial, werd er nóg een boek gepresenteerd. Waar Gerrit van der Vorst een compact boekje schreef over Herman Teeuwen, besloot fanatiek VVV-supporter en Venlonaer Finbar van der Veen een biografie te schrijven van Jan Klaassens. Een boek dat maar liefst 320 pagina’s telt. Precies een jaar nadat hij begon met schrijven, overhandigde hij het boek aan de familie van ons clubicoon.

Jan Klaassens ( 1931-1983 ) was een op en top sportman. De Venlose voetballer leefde uiterst gedisciplineerd: hij ging op tijd naar bed, dronk gene druppel alcohol en ondanks dat hij een sigarenzaak had rookte hij niet. In wedstrijden en op trainingen gaf Jan altijd alles wat hij in zich had. Technisch gezien was hij niet de meest getalenteerde voetballer, maar wat betreft wilskracht en inzet was er geen betere en was hij volstrekt uniek.

Jan Klaassens speelde voor VVV en Feyenoord en kwam 57 keer uit voor het Nederlands Elftal. Met Feyenoord veroverde de karaktervoetballer twee landstitels en bereikte hij de halve finale in de Europa Cup, met VVV won hij de KNVB Beker.

Het boek is de koop in onze Fanshop in het stadion en kost € 24,95.

mf2