Menu

Brauer maakt weg vrij voor consumpties

vrijdag 22 november 2019

Dankzij Brauer Grondverzet en Transport BV weg vrij voor consumpties

Mouwen opstropen en tot de knieën in de modder. In De Koel maakte het vroeger niet uit hoe er gevoetbald werd, als er maar werd gestreden! Met vuile broeken van het veld af, dat bracht de handen van de toeschouwers in Venlo op elkaar. Nu er sinds enkele jaren kunstgras ligt in Covebo Stadion – De Koel – zul je géén modderstrepen meer op shirt of broek zien. Maar dat risico liep je als bezoeker van wedstrijden in Stadion de Koel tot voor kort nog wél…

Het bestellen van een pilsje of een broodje worst was bij hevige regenval een hachelijke onderneming en stond garant voor een vettige broek óf minimaal met modder besmeurde schoenen, glijpartijen met vervelend resultaat nog achterwege gelaten.

Dankzij Brauer Grondverzet en Transport BV is ook deze ‘nostalgische noot’ verleden tijd. Het Belfeldse bedrijf was de afgelopen vijf weken zoet met werkzaamheden aan de omlopen in het stadion. Zowel achter de Oost- als de Zuidtribune heeft Brauer zijn ‘bitumen stempel’ gedrukt.

“Achter de Zuid-tribune hebben we de bovenlaag van het asfalt vervangen. Tevens hebben we hier een zogenoemd ‘infiltratiesysteem’ aangelegd. Daar hebben we de afwatering van het dak van de Zuid-tribune ook op aangesloten, zodat het water van het dak niet meer omlaag klettert. De omloop achter de Oost-tribune was er nóg veel slechter aan toe overigens. Daar hebben we zowel de boven- als de onderlaag moeten vervangen”, vertelt eigenaar Michel Sabella van Brauer Grondverzet en Transport B.V.

Resultaat is een mooie, vlakke asfalt laag die rondom de Oost- en Zuid-tribune loopt met molgoten en kolken afgewerkt. Het ‘infiltratiesysteem’ zorgt ervoor dat grote hoeveelheden water kunnen worden opgevangen in ondergrondse buizen. Middels gaten in de buizen wordt het water vervolgens weer gelijkmatig afgewaterd en verdwijnt het langzaam de grond in.

“Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zijn wij aan deze mooie, maar ingrijpende klus begonnen. Wij hadden de tijd ook wel nodig, aangezien we flexibiliteit moesten betrachten rondom de wedstrijden, maar ook tijdens trainingen van het eerste elftal. Ik mag wel zeggen dat we hebben laten zien dat flexibiliteit tijdens dergelijke projecten één van de kwaliteiten van Brauer Grondverzet en Transport BV is.”

De laatste fase van de klus is het bestraten van het looppad richting de cateringpunten. “Daar gaan we aankomende week mee aan de slag. We hebben het wel al netjes afgewerkt, zodat we volgende week de laatste stap kunnen zetten. Nu eerst opruimen met het oog op de belangrijke wedstrijd van VVV-Venlo tegen FC Twente, zondag aanstaande. En daarna volgt ook alweer snel het volgende nieuwe project rondom De Koel: het Fancafé.”

Sabella doelt op het grote gebouw dat de afgelopen weken door Neptunus Structures uit Kessel is neergezet aan de voorzijde van het stadion. Hierin krijgen de supporters van VVV-Venlo ná de winterstop hun eigen onderkomen. “Het grondwerk en ondergrondse infra hebben wij hier reeds voor aangelegd. Wij gaan, nu het gebouw staat, de bestrating aanleggen, evenals de verlichting rondom en een groene scheidingshaag. En zo blijven we bezig voor deze mooie club”, stelt Sabella enthousiast.

mf2