Menu

Broodnodige driepunter

zaterdag 25 januari 2020

Voorafgaand aan speelronde twintig stond VVV-Venlo samen met tegenstander RKC Waalwijk op de plaatsen waar je op het einde van rit niet wil staan, respectievelijk nummer 17 en 18. Erop of eronder op zaterdag 25 januari in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. Trainer Hans de Koning zag een middenvelder terugkeren in de selectie in de naam van aanvoerder Danny Post. Daarentegen verloor VVV-Venlo ook een basisspeler in de wedstrijd tegen PSV, waar Evert Linthorst geblesseerd uitviel en ook vandaag nog niet fit was. RKC Waalwijk moest het doen zonder de geschorste Delcroix.

Scheidsrechter Van de Graaf floot af voor de zevende editie van RKC – VVV en de kelderkraker was los. RKC schoot iets harder uit de startblokken dan VVV. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg, maar Thorsten Kirschbaum stond juist gepositioneerd op een inzet van Sow. VVV kwam er desondanks in de openingsfase amper aan te pas en huurling Hansson profiteerde van het feit dat VVV de bal niet goed kreeg weggewerkt uit de eigen zestien, 1-0 na een snoeiharde poeier.

RKC zakte na de openingstreffer iets in en VVV, vandaag in het rood gekleed, had het meeste balbezit. Toch lukte het niet om het de doelman van de Waalwijkers echt lastig te maken en verder dan een paar halve voorzetten kwam de ploeg van De Koning niet. RKC was daarentegen gevaarlijker en op het moment dat er wat meer gif in het team kwam waren Kirschbaum en Lee Cattermole twee van de drie spelers die binnen een minuut op de bon gingen.

In het restant van de eerste helft leken de Noord-Brabanders de meeste aanspraak te maken op een tweede doelpunt. Tot daar opeens Peter van Ooijen was die een verlengde voorzet via keeper Vaessen over kopte. De hoekschop daaropvolgend leverde een kansje op voor Jerome Sinclair, maar dat schot was een eenvoudige vangbal voor de RKC-goalie.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, De Koning liet wel John Yeboah, Haji Wright en Danny Post warmlopen. Toch zette VVV het betere spel van de laatste tien minuten voort en Oussama Darfalou kreeg een dot van een kans. Invaller Danny Post schoot niet veel later na een afvallende corner via een blauw-geel been naast. VVV meldde zich en drong RKC achteruit!

De tijd begon langzamerhand te dringen en de staf wisselde voor de tweede keer. Yeboah kwam er als aanvallende snelheidsduivel in en Van Ooijen werd naar de kant gehaald. Een dieptebal van Nils Röseler werd knap verlengd door Simon Janssen en Darfalou leek op weg te gaan naar de gelijkmaker. Hij kreeg de bal echter niet lekker mee en na een scrimmage en meerdere schoten belandde de bal in de handen van Vaessen.

Oud VVV'er Clint Leemans probeerde daarna met twee vrije trappen doelman Kirschbaum te verschalken maar tweemaal stond VVV prima te verdedigen. De Venlonaren waren aan de andere kant veel gevaarlijker en Yeboah schoot de bal met de punt van de schoen maar net voorlangs. Niet veel later was het dan toch gelijk, Opoku worstelde zich knap door de defensie en daar lag de bal dan eindelijk in het netje, 1-1!

VVV drukte door, was beter en daar was hij dan! Oussama Darfalou omspeelde knap de doelman en tikte de bal binnen. Het uitvak ging erachter staan en VVV ging op weg naar de eerste driepunter van 2020! RKC zette de laatste minuten aan en Van der Venne zorgde bijna met een afstandsschot voor de 2-2, echter had Kirschbaum de bal knap klemvast.

VVV kreeg in de slotfase nog voldoende kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar dat maakte allemaal niets uit meer toen Van der Graaf voor het laatst op zijn fluitje blies. De drie punten gaan mee naar Venlo en wat waren ze broodnodig!

RKC Waalwijk – VVV-Venlo 1-2 ( 1-0 )
15. Emil Hansson 1-0, 76. Johnatan Opoku 1-1, 82. Oussama Darfalou 1-2.
Scheidsrechter: Van de Graaf
Gele kaarten: Cattermole, Kirschbaum, Post (VVV-Venlo), Van der Venne, Sporkslede, Sow (RKC)
Toeschouwers: 6.103

RKC Waalwijk: Vaessen, Sporkslede, Mulder, Velkov, Bakari, Van der Venne, Reijnders, Leemans ( 86’ Maatsen), Sow, Bilate ( 72’ Vente), Hansson.
VVV-Venlo:
Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen, S. Janssen ( 87’ Van Dijck), Cattermole ( 57’ Post), Van Ooijen ( 67’ Yeboah), Opoku, Darfalou, Sinclair.

mf2