Menu

Burgertop als geslaagd de boeken in

woensdag 28 november 2018

De Burgertop die tegelijkertijd werd gehouden in de voetbalstadions in Kerkrade, Sittard en Venlo gaat als ‘geslaagd’ de boeken in. In Seacon Stadion - De Koel - waren ruim vijftig mensen die deelnamen aan de top. Het belangrijkste thema op de drie bijeenkomsten was ‘veiligheid’, natuurlijk een zaak die iedereen aangaat en waarmee ook de voetbalclubs die als gastheren fungeerden, nadrukkelijk te maken hebben.

Burgemeester Antoin Scholten fungeerde in Venlo als ‘scheidsrechter’ die zorgde dat de groepsgesprekken van de deelnemers goed verliepen en dat men zich aan de afgesproken tijd hield.  Tegen het einde van de Burgertop kwam gouverneur Theo Bovens nog even poolshoogte nemen en het gezelschap toespreken. Daarna en nam oud-voetballer Nathan Rutjes, die als ambassadeur aan de Burgertop was verbonden, rechtstreeks vanuit het trainingsveld van Roda JC naar Venlo was gekomen, een gesigneerde bal én een shirt van VVV-Venlo in ontvangst.

De conclusies die werden getrokken, zullen nader worden uitgewerkt door een burgerpanel en aan de politiek worden aangeboden. Het doel is dat de besproken onderwerpen waar mogelijk op de politieke agenda geplaatst worden.

 

Foto’s: Provincie Limburg

mf2