Menu

Verdediger Brian Koglin naar De Koel

zondag 27 juni 2021

In Brian Koglin heeft VVV-Venlo een nieuwe centrale verdediger gevonden. De 24-jarige, in Hamburg geboren Koglin, speelde afgelopen seizoen voor de Duitse 3. Ligaclub 1.FC Magdeburg. Koglin zet in Venlo zijn handtekening onder een overeenkomst voor twee seizoenen.

De 1,89 meter lange Duitse verdediger is een bekende van trainer Jos Luhukay. Als trainer had de Venlonaar Koglin onder zijn hoede bij FC Sankt Pauli tijdens het seizoen 2018-2019. Bij de Duitse club uit Hamburg maakte Koglin in oktober 2016 zijn competitiedebuut in het eerste elftal onder trainer Ewald Lienen.

Over zijn transfer naar Venlo zegt Koglin: “Trainer Jos Luhukay liet me blijken dat hij mij heel graag naar Venlo wilde halen. Na enkele goede gesprekken met hem en de clubleiding was ik overtuigd. De speelwijze die VVV-Venlo wil gaan hanteren, met veel strijd en aanvallend voetbal, staat me aan. Hopelijk kunnen we mooie successen boeken en tot aan de laatste speeldag meedoen om de prijzen.”

Over de transfer van Koglin zegt Technisch Manager Stan Valckx: “Jos Luhukay kent Brian goed van zijn periode bij FC Sankt Pauli en gaf aan dat Brian een speler is die perfect bij VVV-Venlo past. Een modelprof en een verdediger ‘Duitse stijl’: lang, atletisch gebouwd, sterk in de duels en in de lucht. Zowel Marc als ik hebben hem intensief bekeken en zijn spel geanalyseerd en waren het met Jos eens. Brian kan het hart van de defensie versterken en is een inschuivende meevoetballende centrale verdediger. Daarnaast heeft hij ook de capaciteiten om op één van de backposities te spelen.”

mf2