Menu

Clinic VVV esports groot succes

donderdag 22 oktober 2020

Meer dan Voetbal-clinic VVV esports groot succes

Tijdens de landelijke Meer dan Voetbalweek, in juli jl., stond het werk van de VVV Foundation een week lang in de spotlight. In die week werd tijdens de Meer dan Voetbal-veiling een mooi bedrag opgehaald ten behoeve van het werk en de projecten van de VVV Foundation.

Eén van de gewilde veilingitems was destijds de eSports-clinic van Nick Cooiman, teamleider en voormalig eSporter van VVV-Venlo. De clinic werd door de hoogste bieder, VVV-sympathisant Marks - van Ham architectuur, binnen gesleept. Maatschappelijk als Marks - van Ham architectuur is, schonken ze de clinic aan de stichting KidzBase.

KidZBase is een maatschappelijke stichting die bij kinderen en jongeren die uit huis geplaatst zijn, een glimlach op het gezicht probeert te toveren. KidzBase biedt hen een moment waarop het kind alle zorgen kan vergeten en even gewoon kind kan zijn.

Dinsdag 20 oktober was het dan eindelijk zover. In samenwerking met de Mutsaersstichting had KidzBase een mooie groep jongeren samengesteld. Uiteraard volgens alle Coronarichtlijnen en regelgevingen, bezochten de jongeren Covebo Stadion - De Koel -. Bij aankomst in het VVV Fancafé werden de jongens en meisjes ontvangen door Nick, die voor de gelegenheid geheel in tenue was. Vervolgens gingen de jongeren na het maken van de duo's aan de slag. De skills van Nick kwamen goed van pas, toen hij ze alle belangrijke trucjes van FIFA21 trachtte bij te brengen. Op aanvraag heeft hij nog een aantal moeilijke, maar zeer spectaculaire trucs laten zien die ook door sommige al meteen goed werden uitgevoerd.

De tactieken en instructies die benodigd zijn om het FIFA-spel goed onder de knie te krijgen, stonden na de pauze op het programma. Om die moeilijke materie even te laten zakken, kregen de jongeren een rondleiding door De Koel. Vooral een bezoek aan het uitvak vonden ze erg spectaculair.

Uiteraard bestond er géén betere afsluiting, dan een potje FIFA te spelen tegen Nick zelf. Nick daarover: “Tijdens de dag kreeg ik al heel veel positieve geluiden te horen dat ze het enorm leuk vonden dat ze dit mochten doen. Persoonlijk vond ik het ook heel mooi om te horen dat sommige deelnemers ook direct allerlei geleerde trucjes in de wedstrijden gebruikte. Ik moet zeggen: ik heb écht wel moeite gehad om ze te verslaan!”

VVV-Venlo, VVV esports én de VVV Foundation danken de Mutsaers Stichting, KidsBaze én in het bijzonder Marks - van Ham architectuur voor dit mooie en maatschappelijke één-twee-drietje!

mf2