Menu

Clubcard verplichting, hoe zit dat?

donderdag 1 november 2018

Het is bij veel thuiswedstrijden weer een erg belangrijk terugkomend onderwerp. Hoeveel kaarten kan ik kopen met een Clubcard van VVV-Venlo? Bij elke uitwedstrijd is dit standaard vastgesteld. Met één ClubCard kan je één wedstrijdkaart kopen voor een uitwedstrijd.

Maar bij thuiswedstrijden ligt dit iets ingewikkelder. Bij elke thuiswedstrijd wordt namelijk opnieuw door externe organisaties bepaald hoeveel kaarten er gekocht kunnen worden met een Clubcard. Bij de laatste thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag gold er bijvoorbeeld een 1 op 4 kaartverkoop. Met een Clubcard konden er vier wedstrijdkaarten gekocht worden. Dit had ermee te maken dat de wedstrijd tegen ADO geen bijzonder risico met zich meenam.

Als Fortuna Sittard op bezoek komt volgende week in Seacon Stadion - De Koel - is er wel sprake van een ‘risicowedstrijd’. Bij de enige Limburgse derby van dit seizoen geldt er een 1 op 1 verkoop en dat betekent dat je met één Clubcard dus maar één wedstrijdkaart kunt kopen. Het is echter lang niet zo moeilijk als het lijkt! Bij VVV-Venlo is een Clubcard aanvragen namelijk volledig gratis! Het enige wat je hoeft te doen is een Clubcard aanvragen via de online ticketshop of de Fanshop voor het stadion en dan kan jij ook naar VVV-Venlo - Fortuna Sittard. Het aanmaken van de Clubcard duurt gemiddeld drie werkdagen en kan dus niet op wedstrijddagen worden gemaakt.

En ben nou eerlijk…, als er dan toch één club is waar je een Clubcard voor wilt, dan is het toch wel de beste club van Limburg?

mf2