Menu

Darfalou & Linthorst in voorlopige selectie

donderdag 12 maart 2020

Update: interland Oranje O20 gaat niet door. 
Naar aanleiding van het besluit om al het voetbal in Nederland tot en met 31 maart 2020 uit te stellen, zullen ook alle interlands van maart 2020 niet gespeeld zullen worden en zal Evert Linthorst dus niet opgeroepen gaan worden voor Oranje O20.

Tot en met 31 maart geen voetbal in Nederland
Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader orde worden uitgesteld. Dat geldt ook voor de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten en Spanje en de interlands van diverse jeugdteams. Eerder zette de UEFA al een streep door de EK-kwalificatietoernooien van mannen en vrouwen O17 en O19.

Het stilleggen van het Nederlandse voetbal komt voort uit de maatregelen van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland af te gelasten.


VVV’ers Oussama Darfalou en Evert Linthorst zijn opgenomen in de voorlopige selecties van de nationale elftallen van hun land.

Darfalou
Oussama Darfalou ontving deze week een uitnodiging voor het nationale team van Algerije. Dat treedt op donderdag 26 maart in Algiers aan tegen Zimbabwe. Drie dagen later, op zondag 29 maart, vindt de return plaats in Johannesburg. Dit alles in het kader van de kwalificatie voor de Africa Cup 2021. De spits is opgenomen in de voorlopige selectie en krijgt in de week van 16 maart te horen of dat hij definitief geselecteerd is voor de betreffende wedstrijden. Als dat het geval is, meldt Darfalou zich op maandag 23 maart in Algiers bij de selectie van bondscoach Djamel Belmadi.

Linthorst
Er viel deze week ook een uitnodiging op de mat bij Evert Linthorst. Hij ontving de boodschap dat hij in de voorlopige selectie van Oranje O20 is opgenomen voor de oefeninterland tegen Zwitserland. Deze wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 26 maart om 19.00 uur op Sportpark Juliana in ’s Gravenzande.

De wedstrijd Italië O20 – Nederland O20, die op dinsdag 31 maart in Napels zou worden gespeeld, gaat niet door. De Italiaanse regering heeft bepaald dat tot 3 april in eigen land geen sportwedstrijden kunnen plaatsvinden om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Aangezien het een oefeninterland betreft, zal er geen vervangende datum voor deze wedstrijd worden gezocht.

Mocht Evert een definitieve uitnodiging ontvangen, dan start voor hem de voorbereiding op maandag 23 maart op de KNVB Campus.

mf2