Menu

De eDivisie gaat beginnen!

maandag 11 november 2019

The next step: De eDivisie komt met een prijzenpot van €100.000-,

Vandaag beginnen Dennis Verhoeven en Nick Cooiman aan een nieuw eDivisie seizoen. Een nieuw seizoen met vele nieuwe ontwikkelingen!

De wereld van eSports blijft zich ontwikkelen, zo ook de eDivisie. De competitie tussen alle eSporters van Eredivisieclubs heeft een deal gesloten met het Zweedse bedrijf Dreamhack die veel nieuwe aspecten mogelijk maakt binnen de eDivisie. Dreamhack heeft al wat ervaring met het opzetten van een landelijke competitie, zo zijn voorgaande edities van de eAllsvenskan (Zweden) en de eSuperliga (Denemarken) een groot succes geweest.

Gelijk aan de Eredivisie
De clubs zullen in de basis de Eredivisie naspelen. De nummers 1 en 2 zullen zich direct plaatsen voor de knock-outfase, de twaalf clubs die daaronder zijn geëindigd zullen moeten strijden om de laatste zes plekken in de knock-outfase. Mede hierdoor zullen het aantal spannende momenten in een seizoen uitgebreid worden.

De eDivisie zal komend jaar twee winnaars kennen. Er zullen namelijk twee seizoenen worden gespeeld, voor en na de winterstop. Ieder seizoen heeft €50.000,- aan prijzengeld.

Live events
Dreamhack heeft in samenwerking met de eDivisie veel gewerkt aan de beleving van de eDivisie. Voorheen werden de wedstrijden opgenomen in een studio in Amsterdam, waarna ze vervolgens werden uitgezonden op tv en internet. Komend jaar zal het anders gaan. Er zullen komend jaar elf weken lang iedere maandag en dinsdag tussen 17.00 en 22.30 uur livewedstrijden te zien zijn. Daarnaast zal bij iedere stream publiek aanwezig zijn die de eSporters kunnen aanmoedigen. Er zal ruimte zijn voor ongeveer 200 man.

Wat is de eDivisie?
De eDivisie is net als de reguliere Eredivisie een landelijke competitie waarin alle 18 Eredivisieclubs het tegen elkaar opnemen. Echter is er een groot verschil. Bij de eDivisie strijden de clubs tegen elkaar op het digitale veld door middel van de videogame FIFA.

Iedere Eredivisieclub zal een PlayStation 4 en een Xbox One speler naar voren schuiven om de betreffende Eredivisieclub te gaan vertegenwoordigen in de eDivisie. In ons geval zijn dat Dennis Verhoeven op de PlayStation 4 en Nick Cooiman op de Xbox One.

De eSporters zullen het met hun FIFA Ultimate Team gaan opnemen tegen alle andere Eredivisieclubs, dat wil zeggen dat ze niet met de reguliere selecties tegen elkaar gaan spelen. Zo kan een club als VVV-Venlo ten strijde komen met bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo, Virgil van Dijk en zelfs legendes van vroeger als Dennis Bergkamp, Eusébio en Pelé.

eDivisie gaat van start
Het seizoen voor onze eSporters Dennis Verhoeven en Nick Cooiman staat dus op het punt van beginnen! Voor Dennis Verhoeven is dit zijn eeste jaar als eSporter. Nick Cooiman heeft met de afgelopen twee eDivisie seizoenen al wat ervaring en vast lid van Team VVV eSports.

Volg ons via Instagram
Volg alle ontwikkelingen rondom VVV eSports via het Instagram clubkanaal @vvv_esports. Benieuwd naar onze eSporters? Volg dan Dennis Verhoeven (@DennisVerhoeven) en Nick Cooiman (@NickCooiman) via Instagram.

mf2