Menu

De ene ‘sund’ is de andere niet

donderdag 21 februari 2019

Kenners zijn we. Allemaal. Nederland heeft 17 miljoen bondscoaches. Iedereen weet alles wat er speelt bij Ajax, PSV of VVV. Voetbal is geweldig. Maar wie weet uit het blote hoofd de top 3 in de competitie van pak ‘m beet Senegal. Of die van Gambia. Of, wat dichter bij huis, wie kent de ins en outs van de competitie in… Noorwegen? Nee? Niet? Wij ook niet.

En zo kon het gebeuren dat VVV-Venlo te horen kreeg dat huurling Martin Samuelsen vertrok naar Aalesunds FK. Dat leidde tot een bezoekje aan google en gefronste wenkbrauwen. Want waarom zou een speler met de kwaliteiten van Samuelsen op het tweede niveau gaan spelen in Noorwegen? Nou, dat doet hij dus ook niet. Foutje, bedankt.

Samuelsen speelt vanaf nu op huurbasis voor FK Haugesund. Dat scheelt dik 550 kilometer en een klasse in het Noorse voetbal. Want Haugesund speelt wel degelijk op het hoogste niveau in Noorwegen. En daar hoort Martin natuurlijk ook gewoon thuis.

De aanvaller laat weten dat hij de eerste trainingsdag in Haugesund erop heeft zitten. Niet op het veld, maar in de fitnessruimte. Daar heeft hij iedereen alvast alle hoeken laten zien, laat hij weten. “I learned it from the best: Rinus Louwers!” Zo is dat.

We wensen Martin heel veel succes met het vervolg van zijn carrière bij Haugesund. En nergens anders!

mf2