Menu

De nieuwe spelregels voor seizoen 19|20

donderdag 1 augustus 2019

Nieuw seizoen, nieuwe regels. Lees hier nog eens alle nieuwe regels door voor het nieuwe Eredivisie seizoen start.  De Internationale Spelregelcommissie (IFAB) heeft de volgende wijzigingen doorgevoerd:

► Wanneer een speler gewisseld wordt, dient deze speler via de dichtstbijzijnde zij- of achterlijn het veld te verlaten. Dit houdt in dat de spelers niet meer via de middenlijn aan de zijkant het veld dient te verlaten. Deze regel wordt ingevoerd om tijdrekken te voorkomen

► Aanvallers mogen niet meer in de muur van de tegenstander staan bij een vrije trap. Aanvallers moeten minstens een meter van de muur van de verdedigende partij verwijderd zijn wanneer de vrije trap wordt genomen.

► Een handsbal in een aanvallende situatie is altijd hands. Scheidsrechters hoeven vanaf volgend seizoen niet meer in acht te nemen of de handsbal opzettelijk is of dat de handsbal aangeschoten wordt. Hands = hands. Bij een handsbal van de aanvallende partij zal dus altijd worden afgefloten.

► De vierde wijziging heeft betrekking tot de doeltrappen. Wanneer de keeper de bal uittrapt, mag de ontvanger vanaf volgend seizoen de bal aannemen in het zestienmetergebied. Voorheen mocht de ontvanger de bal pas aannemen buiten het zestienmetergebied.

Deze spelregels zullen in de Eredivisie met ingang van de eerste speelronde worden ingevoerd. In deze eerste speelronde speelt VVV-Venlo een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.


Bron: NOS

mf2