Menu

"De regio kan een voetbalclub helpen”

maandag 23 april 2018

Als bedrijf een partnership hebben met de twee grootste ploegen in Limburg: Wiertz Company laat zien dat het kan. Steven Zipp, commercieel manager in de regio Noord-Limburg kijkt daarom uit naar VVV-Venlo – Roda JC. “Ik hoop dat de vonken er vanaf vliegen.”

Lokale betrokkenheid is één van de pijlers van het Limburgse familiebedrijf. “Als het goed gaat met de omgeving, gaat het goed met ons. Vandaar de relatie met zowel VVV-Venlo als Roda JC.”

Wiertz Company, opgericht in 1997, is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in Limburg en nu breed actief in zowel Noord-, Midden als Zuid-Limburg. Het familiebedrijf is dit seizoen pas voor het eerst actief binnen het netwerk van onze club. Gezien het feit dat Wiertz Company wel al langere tijd in het netwerk van onze Zuid-Limburgse collega’s uit Kerkrade actief is, heeft Zipp dus ruim vergelijkingsmateriaal. “Ik zie de nodige overeenkomsten. Je ziet bij beide clubs dat lokale ondernemers en bedrijven zich willen aansluiten bij het netwerk en willen delen in het sportieve succes.”

Maar alleen het sportieve succes mag voor Zipp niet de reden zijn voor een samenwerking. “Het gaat erom dat je elkaar steunt in zowel goede als slechte tijden”, verklaart de commercieel manager. Die slechtere tijden zijn voor VVV verleden tijd, maar de tijden in Kerkrade daarentegen zijn wel eens beter geweest. Ondanks het feit dat de ploeg uit Parkstad nog lang niet zeker is van handhaving in de Eredivisie wil Wiertz Company van een beëindiging van de samenwerking niets weten. “We willen lokaal betrokken zijn, op welk niveau dan ook.”

En dat laat Zipp zelf zien door zijn taak als vrijwilliger bij HBSV in Hout-Blerick, waar de twee zoontjes van Zipp actief zijn. “De regio kan VVV naar een hoger plan tillen. Het team moet weten dat ze altijd gesteund worden door een grote supportersschare, door die continu betrokken zijn bij VVV. Maar het werkt twee kanten op. VVV krijgt steun uit de regio, maar moet zichzelf ook laten zien. Daar vind ik de clinic van de VVV-trainers bij HBSV eerder dit jaar een goed voorbeeld van.”

VVV-Venlo – Roda JC op zich is al een speciale wedstrijd, onder de werknemers van Wiertz Company echter leeft de derby dus extra doordat het bedrijf met zowel VVV als Roda JC een partnership heeft. “Ik hoop natuurlijk dat VVV wint en dat de vonken er vanaf het begin vanaf vliegen.”   

 

mf2