Menu

De verbouwing van De Koel gaat verder

dinsdag 29 januari 2019

Afgelopen zomer is gestart met fase één van het meerjarenproject. De parkeerplaats is aangepakt en volledig vernieuwd en ook de Z-tribune is water- en winddicht gemaakt. Geen overbodige luxe voor onze fans, maar wel broodnodig. Nu is het tijd om weer stappen te zetten en daarom wordt deze week gestart met de bouw van een nieuwe entree. Hier komt onder andere ruimte voor een compleet vernieuwde Fanshop, een museum en een ticketshop voor de kaartverkoop. Het stadion krijgt daarmee aan de buitenkant een ander, moderner gezicht.

Nieuwe entree
De nieuwe entree zal dus bestaan uit onder andere een compleet vernieuwde Fanshop, waar de beleving centraal staat. Uiteraard kunnen fans daar terecht voor al hun wensen en VVV-artikelen. Terwijl jij een leuke sjaal uitzoekt, of het wedstrijdshirt past, kun je ook de unieke historie bekijken die VVV kent. In de Fanshop zal namelijk het museum geïntegreerd worden. Zo komen heden en verleden mooi samen. Uiteraard is er in de entree ook plaats gemaakt voor een ticketafgifte punt, waar onze fans kaarten kunnen kopen voor de thuis- en uitwedstrijden van onze club. Bij aanvang van het nieuwe seizoen ( 19|20 ) zal de nieuwe entree klaar zijn. 

Meerjarenproject
Zoals gezegd is de verbouwing van de compleet vernieuwde Koel in de vorm van een meerjarenproject, waarbij het uiteindelijke doel is dat de tribunes als één geheel ogen. Daarbij moeten ook de hoeken dicht gebouwd worden en de capaciteit worden verhoogd naar ongeveer 12.000 plaatsen, allemaal overdekt. Het dak van alle tribunes zal aansluiten. De rondweg wordt het laagste punt van de tribunes, waardoor het veld een stuk verschoven kan worden naar het midden en vanaf iedere plek in het stadion een uitstekend zicht op het speelveld is. Bovendien kunnen hulpdiensten makkelijk alle tribunes bereiken bij eventuele calamiteiten.

mf2