Menu

De VVV Foundation is Meer dan Voetbal

maandag 6 juli 2020

Van maandag 6 juli tot en met zaterdag 11 juli organiseert het volledige Nederlands betaald voetbal de landelijke Meer dan Voetbalweek, een week waarin de maatschappelijke afdelingen en de clubfoundations centraal staan.

Er vindt een collectieve veiling plaats met unieke items vanuit de clubs én spelers voor het goede doel. Vanuit VVV-Venlo kun jij bieden op nagenoeg alle spelersshirts, thuis- én uit, die tijdens het afgelopen seizoen zijn gedragen. Maar ook onder andere de schoenen van Evert Linthorst, een door de gehele selectie gesigneerd thuisshirt, diverse line-upplekken én een Esportsclinic gaan onder de hamer. De opbrengsten gaan rechtstreeks naar de VVV Foundation. Wilt u mee bieden? Klik dan hier.

Waarom?
We leven momenteel in een lastige tijd waarin veel onzekerheden heersen. Niet alleen voetbalclubs ondervinden hinder van het coronavirus, maar iedereen in Nederland heeft er opeen eigen manier last van.

De laatste tijd is er veel gezegd en geschreven over het Nederlandse voetbal. Helaas ook veel met een negatieve lading, en dat is vaak niet terecht. Sterker nog, alle clubs hebben recent weer laten blijken hoe belangrijk hun rol en betrokkenheid is in de maatschappij.

En dat doen zij al járen lang.

Met de campagne #Meerdanvoetbal willen we de waarde van het voetbal in de maatschappij uitlichten en laten zien dat de clubs veel meer zijn dan voetbal. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat de clubs ook na deze lastige periode hun goede werk in de maatschappij kunnen blijven voortzetten.

Want: Samen zijn we meer dan voetbal

De VVV Foundation is Meer dan Voetbal
De VVV Foundation, de maatschappelijke stichting van VVV-Venlo, brengt mensen bij elkaar, zet hen in hun kracht en helpt hen om in topvorm te raken. De enorme aantrekkingskracht van sport én in het bijzonder van betaald voetbal speelt daarbij een belangrijke rol. De kracht van het VVV-logo, de ‘WOW-omgeving’ van Stadion de Koel, de voorbeeldfunctie van de spelers als rolmodel, het landelijke bereik van het platform dat de club biedt en het enorme netwerk dat de club bezit. Het zijn ‘Unique Selling Points’ van de club, die de VVV Foundation gericht inzet.

De VVV Foundation maakt als kartrekker én vliegwiel op maatschappelijk vlak slim gebruik van deze USP’s. Dit met als doel het creëren van bewustwording én het uiteindelijk bewerkstelligen van gedragsverandering op het gebied van gezonde leefstijl, participatie en persoonlijke ontwikkeling.

WIJ ZIJN DE VVV FOUNDATION  De VVV Foundation is Meer dan Voetbal.

Maatschappelijke projecten
Sport leent zich op een unieke manier om aan persoonlijke doelstellingen te werken: bijvoorbeeld om fitter te worden, om beter te leren samenwerken, om te leren omgaan met winnen en verliezen en om Fair Play te ‘oefenen’. Daarnaast brengt sport mensen bij elkaar. Door sport in te zetten komen unieke ontmoetingen tot stand, tussen oud en jong of tussen mensen uit verschillende wijken, met diverse achtergronden en culturen.

De VVV Foundation vertaalt de kernwaarden van VVV-Venlo en van sport in het algemeen naar de deelnemers van projecten en activiteiten. Basisschoolleerlingen gaan aan de slag met thema’s als respect en saamhorigheid. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen met elkaar in gesprek over hun persoonlijke ambities en denken na over de vraag: wat betekent professionaliteit, voor een profvoetballer van VVV-Venlo en voor mijzelf?

Bij alles wat we doen staan passie en plezier voorop. Passie is misschien wel dé belangrijkste voorwaarde om profvoetballer te worden. Passie en plezier zijn belangrijk voor de deelnemers van projecten en activiteiten én voor de VVV Foundation zelf: passie en plezier zijn onmisbaar om jezelf te ontwikkelen en in topvorm te raken!

Dit alles uit zich al jaren in diverse succesvolle maatschappelijke projecten en initiatieven, die worden georganiseerd in samenwerking met verschillende projectpartners. Gedurende de campagneweek lichten wij onder het motto ‘De VVV Foundation is Meer dan Voetbal’ op onze clubkanalen iedere dag een mooi maatschappelijk project uit van de VVV Foundation.

De VVV Foundation is Meer dan Voetbal #MeerDanVoetbal

mf2