Menu

Debutanten geven goed gevoel

vrijdag 7 december 2018

De nederlaag tegen Feyenoord was weliswaar fors, maar er waren wel degelijk VVV-spelers die, volkomen terecht, een positieve herinnering over hebben gehouden aan het treffen in De Kuip.

Met name voor Evert Linthorst ( 18 ) zal de wedstrijd in zijn geheugen gegrift staan. Hij stond voor het eerst aan de aftrap in een eredivisiewedstrijd. En dat in De Kuip voor veertigduizend toeschouwers! Hij speelde ruim zeventig minuten. En ook Simon Janssen ( 18 ) mocht als invaller voor Evert zijn eredivisiedebuut maken. Vervolgens viel Sem Steijn ( 17 ) nog in die daarmee de jongste VVV’er ooit werd die in een Eredivisiewedstrijd speelde.

De speeltijd voor met name Linthorst en Janssen is ook voor de jeugdtrainers van VVV-Venlo een groot compliment. Beide spelers genoten hun opleiding grotendeels bij de geelzwarten, wat voor de jeugdafdeling het zoveelste bewijs is dat men op de goede weg is. De doorstroming naar het eerste elftal krijgt steeds meer gestalte en dat is een positief gegeven, zeker met het oog op de toekomst van de club.

Bovendien zaten de jeugdspelers Aaron Bastiaans en doelman Bram Verbong op de bank, wat het positieve gevoel eigenlijk compleet maakte. Het resultaat viel nog even tegen, maar de ervaring die de jongelingen op hebben gedaan, zal uiteindelijk alleen maar positief uitwerken. Een eerste stap in de carrière van een profvoetballer.

mf2