Menu

Dendron College Horst SportMpower

woensdag 15 januari 2020

Leerlingen Dendron College Horst aan de slag met SportMpower

Dinsdag 15 januari vond de Kick-Off van SportMpower Dendron plaats met 11 deelnemers vanuit het Dendron College Horst. SportMpower Dendron is een mooie samenwerking tussen de Gemeente Horst aan de Maas, het Dendron College en de VVV Foundation.

De deelnemers kregen een rondleiding door Covebo Stadion - De Koel - en de nodige informatie over het project SportMpower, waarin jongeren van het derde en het vierde leerjaar in het voortgezet onderwijs werken aan hun toekomst. Twaalf weken lang gaan zij aan de slag met workshops en sport. Op een interactieve manier komen thema’s als sociale media, verslaving, communicatie en groepsdruk aan de orde. Tijdens het sporten werken de deelnemers niet alleen aan hun fitheid, maar ook aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden. Deelnemers zetten dankzij SportMpower zichtbaar stappen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Het 11-tal Dendron-deelnemers ondertekende tijdens de Kick-Off tevens de contracten, waarin afspraken over het project zijn opgenomen. Daarnaast ontvingen ze, als échte selectiespelers binnen het project, een shirt van VVV-Venlo. Groepsbegeleidster Irina Pusic, voormalig handbalinternational, reikte de shirts uit.

“Deelname aan een project als SportMpower kan voor deelnemers hét verschil maken bij hun keuze welke richting ze uit gaan in hun leven.  In de tijd dat ik samen met de deelnemers werk probeer ik altijd het beste uit iedereen te halen en ze het gevoel van passie , saamhorigheid en respect bij te brengen.”
Irina Pusic, groepsbegeleider SportMpower”

mf2