Menu

‘Die Mannschaft’ traint bij VVV-Venlo

vrijdag 26 april 2019

Für die deutsche Version des Artikels bitte hier klicken

Hoog bezoek bij VVV-Venlo tussen 2 en 7 juni. Het Duitse nationale voetbalelftal werkt die week een trainingskamp af in Covebo Stadion - De Koel -, waar op het bijveld zal worden getraind.

Bundestrainer Joachim Löw roept zijn manschappen bij elkaar op zondag 2 juni. Een dag later wordt de eerste training afgewerkt op het natuurgrasveld direct naast het hoofdveld van VVV-Venlo. ‘Die Mannschaft’ belegt het trainingskamp als voorbereiding op de twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit Rusland, op 8 juni in Minsk, en Estland, op 11 juni in Mainz. Manuel Neuer, Toni Kroos, Leroy Sané, Marco Reus, de lijst van internationale sterren die de eerste week van juni bij VVV-Venlo trainen is lang. Robert Pinior, als ‘Deutschland-Verantwortlicher’ bij VVV-Venlo aanspreekpunt voor alle zaken die met het Duitse achterland te maken hebben, is trots op de bijzondere gasten: “Voor ons is dit trainingskamp natuurlijk heel speciaal. We brengen VVV-Venlo in kleine stapjes naar een hoger plan en de blik is daarbij ook intensief gericht op de Duitse kant van de grens. Zo hebben we meer dan vijftig Duitse businesspartners, Duitse spelers in onze selectie, een groot aantal Duitse jeugdspelers in onze opleiding, steeds meer Duitse fans in het stadion, toenemende media-aandacht in Duitsland, grensoverschrijdende sociale activiteiten en nu het trainingskamp van ‘Die Mannschaft’. In één woord geweldig!”

Buiten de vier geplande trainingen op het bijveld van Covebo Stadion - De Koel -, worden ook de persconferenties in het stadion van VVV-Venlo gehouden. Om een goede voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden niet te verstoren, zijn de trainingen echter niet toegankelijk voor publiek of media.

mf2