Menu

Domper in Sittard

zaterdag 26 oktober 2019

De lang aangekondigde ‘Strijd Om Limburg' stond zaterdagavond dan eindelijk op het programma in Sittard, Fortuna – VVV! Beide teams zijn  moeizaam aan de competitie begonnen en vandaag waren voor zowel de Fortunezen als de Venlonaren drie punten broodnodig om niet verder in de problemen te komen. Trainer Robert Maaskant moest noodgedwongen enkele wijzigingen doorvoeren in zijn elftal. Evert Linthorst, Samuel Scheimann en Elia Soriano begonnen vandaag weer in de basiself. De geblesseerde John Yeboah en Roel Janssen maakten daarentegen geen deel uit van de wedstrijdselectie.

De starttijd van het duel stond geprogrammeerd voor 19:45uur. Door een gevaarlijk loshangend reclamebord, boven de sfeertribune van de thuisploeg, werd de wedstrijd echter met een half uur vertraagd. VVV had blijkbaar de meeste moeite met deze aanpassing want Fortuna begon beter aan de Limburgse derby. Één vrije trap hadden de Zuid-Limburgers nodig om de brilstand van het scorebord te doen verdwijnen. Diemers wist vanaf de linkerkant van het veld de VVV-verdediging het zwijgen op te leggen na een snoeiharde vrije schop, 1-0 binnen tien minuten.

VVV kroop daarna uit zijn schulp en wilde de opgelopen schade snel herstellen. Meer dan een afstandsschot van Elia Soriano, dat maar net voorlangs het doel van keeper Koselev ging zat er echter niet in. Tot overmaat van ramp vloog de eerstvolgende vrije trap aan de andere kant wel weer tussen de palen. Opnieuw Diemers die Thorsten Kirschbaum te slim af was en behendig raak schoot, 2-0. Linthorst leek toch nog niet volledig hersteld te zijn van zijn blessure en werd al na een klein half uur naar de kant gehaald, Johnatan Opoku verving hem.

Fortuna vond het even wel welletjes geweest en liet VVV het restant van helft 1 voetballen en loerde zelf op de counter. Veel gevaar voor beide doelen ontstond er niet meer en zo was 2-0 ook de ruststand.

Het zal ongetwijfeld gedonderd hebben in de kleedkamer van VVV, echter was het een geslepen Fortuna dat ook weer sterker het veld op kwam. Het duurde dan ook niet lang of de 3-0 was al genoteerd. Een afstandsschot van Ciss verdween zuiver in de binnenkant van het zijnet. VVV stond voor een bijna onmogelijke opgave en het leek erop alsof het alleen maar erger werd. Diemers mocht vrij opkomen en tekende voor zijn derde van de avond. Waren het niet dat de VAR er zich voor het eerst vanavond mee ging bemoeien en het doelpunt terugdraaide na een eerdere overtreding op Nils Röseler. Toen ontstond er nogal wat verwarring, want Fortuna kreeg alsnog de vrije trap op de rand van de zestien, die maar net over het doel van Kirschbaum werd geschoten.

Een gelukje dan toch nog voor VVV, maar verder leek het er toch op dat het een gitzwarte avond werd voor onze mannen, in het rood gekleed vandaag. Fortuna bleef aanvallen en alleen Opoku wist bijna doelman Koselev te verschalken, maar met een katachtige reactie hield hij het geel/groene doel vooralsnog schoon.

In de laatste fase van het duel drong VVV aan en Fortuna wilde alleen nog maar de wedstrijd uitvoetballen. Dat kwam de Fortunezen duur te staan, want VVV wist uit een standaardsituatie de 3-1 te maken. De al een paar keer gevaarlijke Opoku wist nu wel het net te vinden met een kopbal. Nog een kleine twintig minuten op de klok en de Venlose burger kreeg weer hoop!

Ook de staf kreeg vertrouwen en voerde een dubbele wissel in. Peter van Ooijen en Jerome Sinclair kwamen als verse krachten in de ploeg. VVV probeerde het, het publiek geloofde erin en een doelpunt hing in de lucht. Echter was het constant oppassen voor de snelle counters van Fortuna, dat ook nog een strafschop kreeg toen Ciss naar de grond ging in het zestienmetergebied. Voor Diemers, die de avond van zijn leven had, was dit een koud kunstje en hij zette de eindstand op het scorebord, 4-1.

Een lichtpuntje was de geweldige support van ons uitvak vanavond, jullie waren top! De derby heel snel vergeten en op naar volgende week als Feyenoord op bezoek komt.

Fortuna Sittard – VVV-Venlo 4-1 ( 2-0 )
Diemers ‘9, 1-0, Diemers ’26, 2-0, Ciss ’50, 3-0, Opoku 72’, 3-1, Diemers 87’, 4-1.
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Gele kaarten: Post, Pachonik, Cattermole (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 8388

Opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Essers (’46. Harries), Angha, Ninaj, Cox, Smeets, Tekie, Passlack, Diemers (’89. Damascan), Ciss, Sambou (’80. Carbonell)

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Schafer, Scheimann, Post, Linthorst (’29. Opoku), Cattermole (’78. Van Ooijen), Wright (’78. Sinclair), Soriano, Neudecker.

 

mf2