Menu

'D'rop en d'reuver in Reuver': 0-16

dinsdag 18 augustus 2020

Dinsdag 18 augustus speelde VVV-Venlo de oefenpot tegen vv Reuver. Op het sportcomplex van de plaatselijke vv trad VVV aan met een sterke basiself. Aanvoerder Danny Post werd omringd door nieuwelingen Lukas Schmitz, Georgios Giakoumakis en Guus Hupperts. Daarnaast had ook Joshua John wederom een basisplek gekregen in de opstelling van trainer Hans de Koning.

Het was ‘d’rop en d’reuver in Reuver’. De mannen van De Koning lieten niets aan het toeval over. Het scorebord had de eerste minuut nog niet verwerkt, of het balletje lag al in het netje. Het was een corner van de linkerkant die door Evert Linthorst feilloos werd binnengekopt. Nauwelijks een minuut later was het Tristan Dekker die er als de kippen bij was toen de Reuverse doelman de bal los liet: 0-2. Voortvarend als de mannen van start gingen, lieten ze vijf minuutjes de teugels enigszins vieren om ze in minuut negen weer stevig aan te trekken. Het was wederom Evert Linthorst die een afvallende bal binnen werkte: 0-3. Meteen na de aftrap verloor Reuver de bal weer en het was Roy Gelmi die de bal na een klussituatie het laatste aanraakte: 0-4.

De andere centrale verdediger van VVV-Venlo, mocht wéér een minuut later aanleggen voor de 0-5. De harde schuiver van Chris Kum was onhoudbaar voor de arme sluitpost, die binnen 11 minuten al vijf keer had moeten vissen. Mede debet daaraan was de wervelende Evert Linthorst. Hij legde veel energie en wilskracht in zijn spel en tekende na krap een kwartier spelen al voor zijn derde goal van de avond. De vierdeklasser werd zwaar onder de voet gelopen. Guus Hupperts had na een goeie twintig minuten echter weinig medelijden met de thuisploeg. Hij dirigeerde een prachtvolley de kist in: 0-7. Spits Georgios Giakoumakis was tot dan toe nog niet trefzeker geweest. Hij liet na een half uur spelen zien wél op de hoogte te zijn van de historie van het Nederlands voetbal. Middels een onvervalste ‘Bep Bakhuisje’, op aangeven van Joshua John, kopte hij de 0-8 tegen de touwen. Het laatste doelpunt voor rust werd, hoe kon het deze avond ook anders, genoteerd door Evert Linthorst. Hij rondde een mooie combinatie met Lukas Schmitz doeltreffend af en zette daarmee de 0-9 ruststand op het scorebord in Reuver.

Na rust moeten de spelers van vv Reuver hebben gedacht dat ze tegen een ander elftal stonden te ballen. Dat was letterlijk het geval namelijk. Hans de Koning wisselde in de rust zijn hele team en trad aan met elf nieuwe en frisse koppies. Dat leidde vijf minuten na rust tot de 0-10. Yahcuroo Roemer snelde ervantussen over rechts en bediende Aaron Bastiaans op maat. Twee minuten later was het die zelfde Roemer die het ditmaal zelf deed: 0-11. Wassim Essanousi ging even later door over links en vond voor het doel Jafar Arias: 0-12. Het bleek later de opmaat naar een zuivere hattrick van de Antilliaanse spits. Daar kreeg hij alle hulp bij van Aaron Bastiaans. De jongeling ontsnapte in de 68e minuut aan de aandacht van zijn directe tegenstander, maar kwam die laatste in het strafschopgebied nog een keer tegen. Daar werd hij onrechtmatig gestuit door de man in het oranje: penalty: Jafar Arias schoot feilloos binnen: 0-13. Vier minuten later dezelfde situatie: Bastiaans over de knie, Arias die de pingel binnen schiet: 0-14. In minuut 78 kreeg Yahcuroo Roemer het vervolgens weer op zijn heupen. Op rechts versnelde hij en zette hij een aanval op met Tobias Pachonik als eindstation: 0-15. Die zelfde Yahcuroo Roemer kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd de mooiste treffer van de avond op zijn naam. Met een fantastische lob verschalkte hij de doelman voor de zestiende keer deze wedstrijd. Eindstand 0-16.

En zo lieten de Venlonaren geen spaan heel van de arme Reuverse ploeg. Vrijdag 21 augustus aanstaande zal het er op de Herdgang in Eindhoven echter heel anders aan toegaan. Dan treedt VVV-Venlo om 14.00 uur aan tegen Jong PSV.

Opstelling VVV-Venlo

Eerste helft
Van Crooij, Dekker, Gelmi, Kum, Schmitz, Janssen, Post, Linthorst, John, Giakoumakis, Hupperts

Tweede helft
Kirschbaum, Pachonik, Van Dijck, Swinkels, Plezier, Schäfer, Essanoussi, Neudecker, Bastiaans, Arias, Roemer

mf2