Menu

Elia Soriano onze nieuwe spits

dinsdag 21 mei 2019

Onze tweede aanwinst is een feit. Vier dagen na de contractondertekeningen met Richard Neudecker presenteren we onze volgende versterking: Elia Soriano. De Duits-Italiaanse speler is 29 jaar oud en werd geboren in Darmstadt. In zijn geboorteplaats begon hij met voetballen, waarna hij verder werd opgeleid bij SV Darmstadt’98. Afgelopen seizoen speelde Soriano in de hoogste Poolse divisie bij Korona Kielce, waarvoor hij in 33 wedstrijden 14 keer scoorde. 

Na drie seizoenen in Darmstadt kwam de 1.84m lange Soriano uit voor onder andere Vfr Aalen en  Eintracht Frankfurt. De aanvaller is de oudere broer van middenvelder Roberto Soriano, die acht keer speelde in de Italiaanse nationale ploeg.

Ook Soriano is blij met VVV. “De vorige keer dat we contact hadden, kwam het uiteindelijk niet rond. Ik ben blij dat het dit keer wel gelukt is.” Soriano beschrijft zichzelf als een balvaste spits. “Verder ben ik behoorlijk snel, sterk in de één-tegen-één en ik ben tweebenig. Nee, dat is niet aangeboren, maar het resultaat van jarenlang oefenen, samen met mijn broer.”

De aanvaller, die in Polen transfervrij was, tekent bij VVV een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

mf2